UIK söker juniortränare

Umeå IK FF söker fotbollstränare till elitsatsande tjejer. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet som spelare och/eller ledare med inriktning mot elit och utveckling. Du har en adekvat tränarutbildning gärna kombinerat med pedagogisk utbildning. Du har ett intresse av utvecklings- och utbildningsfrågor och har god förmåga att samarbeta, kommunicera och informera. Vi strävar efter Riksidrottsförbundets direktiv gällande jämställd idrott och söker både kvinnliga och manliga sökanden.

Om tjänsten:

– Att som huvudansvarig träna och coacha Umeå IK FF:s F17-lag i SM serien 2020.
– Att som delansvarig träna och coacha Umeå IK FF:s F19-lag som spelar i F19 serien samt Div2.

– I vårt samarbete med Umeå Elitidrottsgymnasium ingår även att delta i en del undervisning på NIU Umeå Elitidrottsgymnasium och det lokala idrottsgymnasiet på Dragonskolan.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för damfotboll, en lagspelare som har ett starkt driv. Som person är du positiv, idérik och har förmåga att bygga, upprätthålla och utveckla långsiktiga relationer. Vi tror att du har relevant eftergymnasial utbildning, samt en kompletterade tränarutbildning. Du har tidigare erfarenheter av att leda verksamheter enligt dess mål och visioner.

Om verksamheten:

Umeå IK FF bildades 2011 och är en del av Umeå IK som grundades redan 1917. Det är en ideell fotbollsförening där medlemmarna representeras av styrelsen.

Umeå IK FF är en förening med stark och tydlig värdegrund som verkar tillsammans, med siktet inställt på att bli Sveriges bästa damfotbollsklubb på flera plan. Att bygga upp och förvalta en långsiktigt hållbar förening både ekonomiskt och organisatoriskt är fundamentalt.

Värdegrundsarbetet i föreningen, med fokus på delaktighet, uppförandekoder och vi-känsla, är en förutsättning för att lyckas sportsligt och ett krav för goda relationer med samarbetspartners.

Umeå IK FF:s mission är att förverkliga fotbollsdrömmar. Det görs genom att skapa en miljö där klubbens spelare kan utvecklas till sin fulla potential. Styrelsen är idag sammansatt av kompletterande kompetenser inom ekonomi, ledarskap, organisation, projektledning, försäljning, personalfrågor och marknadsföring.

Föreningens representationslag spelar nästa säsong i OBOS Damallsvenskan. Utöver seniorlaget har vi också elitjuniorverksamhet med lag i Svenska Spels F19-serie och SM F17 Norra Norrland samt ett lag i div II Norra Norrland Syd. Vi verkar i nära samarbete med NIU, Nationellt Idrottsutbildning på Umeå Elitidrottsgymnasium. Riksidrottsuniversitetet liksom breddföreningar i närområdet är andra viktiga samarbetspartners.

Förutsättningar för anställningen:

Anställningens omfattning minst 50% men möjlighet till mer kan finnas
Löneform, månadslön.
Tillträde 2020-01-07 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag 2019-12-19

Ansökan skickas digitalt till kansli@umeaik.se

Tjänsten är en direkt rekrytering där du kommer att bli anställd av Umeå IK FF.
Har du frågor eller funderingar kring tjänsten så är du välkommen att kontakta styrelseordförande Torbjörn Halvardsson på 070-341 05 95, samt Umeå Elitidrottsgymnasiums rektor Henrik Ragnvaldsson på 070-316 93 41

%d bloggare gillar detta: