UIK spelar i Elitettan nästa säsong

Säsongens sista match i OBOS Damallsvenskan spelade Umeå IK borta mot Eskilstuna och vann med 1-0. Tyvärr räckte det inte för att hålla oss kvar i damallsvenskan.

-Jag kan konstatera att Umeå IK spelar i Elitettan nästa säsong. Det är definitivt ingen katastrof. Vi har en långsiktig satsning med lokal prägel som är jättespännande säger ordförande Krister Ruth i en kommentar direkt efter matchen.

-Jag är stolt över hur spelare och ledare har genomfört säsongen. Trots små ekonomiska resurser har vi haft chansen till nytt kontrakt ända fram till sista omgången, en otrolig prestation av laget, säger Britta Åkerlund sportansvarig i föreningen. De senaste veckorna har vi arbetat utifrån olika framtidsscenarier och vi vet hur vi vill bygga laget för en snabb återkomst till OBOS Damallsvenskan säger Åkerlund vidare.

Att säsongen präglats av situationen kring Covid 19 har naturligtvis inneburit många utmaningar.

-Covid-19 har slagit hårt mot alla lag, men norrlandslagen Piteå och UIK, har haft en väldigt ansträngd situation med resandet som har satt sina spår under hösten. Det kan man också se i tabellen, konstaterar Krister Ruth.

Förberedelserna inför nästa säsong har redan påbörjats, såväl när det gäller organisationen som laget.

-Vi ser väldigt ljust på framtiden. Med utvecklingen i damlaget, F 19 i Sverigetopp (slutspelet inställt) och F 17:s SM-guld samt alla nyckelpersoner som handplockats till föreningen har vi väldigt goda förutsättningar för framtidens UIK FF, avslutar Krister Ruth.

 

För mer information:

Krister Ruth ordförande 070-663 75 63

Britta Åkerlund Sportansvarig 070-549 44 45

Umeå IK FF