UIK stärker organisationen

Nu satsar Umeå IK FF för att stärka organisationen i juniorverksamheten samt fotbollsutbildningen inom föreningen och ut mot breddklubbarna i Umeå med omnejd.

Umeå IK FF kompletterar sportchef Jörgen Crovin med att anställa en akademichef och en utbildningsansvarig inom juniorverksamheten. Tillsammans bildar de den sportsliga ledningsgruppen inom hela föreningen.

Andreas Bengtsson kliver in i rollen som akademichef där han blir huvudansvarig för alla sportsliga frågor från F13 hela vägen upp till F19. Mathias Johansson kliver in i rollen som utbildningsansvarig där han är huvudansvarig för vår utbildning internt för både spelare och ledare i alla juniorlag samt ut mot breddklubbarna i Umeå med omnejd.

Andreas Bengtsson har varit en del av vår organisation sedan 2013, som både tränare och på senare år junioransvarig för vårt F19-lag. Han kombinerar fortsatt sitt uppdrag i UIK med sin tjänst vid Umeå elitidrottsgymnasium på fotbollsutbildningen NIU, som är starkt sammankopplad med Umeå IK FF. Andreas är utbildad specialidrottslärare och har UEFA Elite Youth samt UEFA Advanced diplom genom Svenska fotbollsförbundet.

Mathias Johansson har också varit en del av vår verksamhet tidigare då han varit tränare för vårt F17-lag samt under ett år haft rollen som klubbchef. Mathias har en gedigen erfarenhet inom fotbollsutbildning då han varit akademichef i Umeå FC samt jobbar med tränarutbildningarna inom Västerbottens fotbollsförbund. Mathias har UEFA advanced diplom genom Svenska fotbollsförbundet.

-Umeå IK FF är en talangfabrik och det ska vi fortsätta vara. Våra elitjuniorer, F17 och F19, har under flera år rönt stora framgångar och är idag ett självklart faktum i Sverigeeliten. Under året har föreningen även startat upp en ny verksamhet, förberedande elit, med F13 och F15-lag för att möta framtidens utmaningar på bästa sätt. Vi vill skapa en miljö där våra elitsatsande tjejer kan utveckla sin fulla potential både på och utanför fotbollsplanen, säger Lena Sandlin, ordförande.

-Vi bygger vår A-lags verksamhet med egna produkter och lokala talanger, sen kompletterar vi med, främst regionala, hårt satsande tjejer som vill utvecklas och nå nästa nivå tillsammans med oss. För att fortsätta vara en talangfabrik satsar vi på en tydlig organisation med välutbildade ledare och tränare på samtliga nivåer. Vår ambition är att vara Sveriges främsta talangfabrik inom damfotboll, avslutar sportchefen Jörgen Crovin.

 

 

Umeå IK FF