UIK tillbaka i OBOS Damallsvenskan

Klart redan efter tio minuter.
Seger och allt skulle vara klart för uppflyttning.
Tre snabba mål och veranen Lisa Dahlkvist sedan UIK besegrat Brommapojkarna med klara 6-2 och därmed säkrat en plats i damallsvenskan nästa säsong.

– Det är underbart att vi gör vår kanske bästa match när det gäller som mest, säger lagkaptenen och veteranen Lisa Dahlkvist som själv gjorde säsongens första mål i förra omgången då Uppsala besegrade gjorde mål nu också. Lisa satte kallt 2-0 på straff redan i  saken var mer eller mindre klar redan efter tio minuter.
– Jag som inte ens är straffskytt men Sara (Mellouk) gav bollen till mig. Det var kul, fortsätter Lisa när hon en lång stund efter slutsignalen lämnar arenan och publikens hyllningar.

Umeå IK rivstartade matchen. Laget gjorde 1-0, Olivia Holm, redan i den andra spelminuten. Sedan 2-0, Lisa Dahlkvist straff  som nämns här ovan och sedan 3-0 i den nionde minuten av Monica Jusu Bah.
Monica Jusu Bah blev senare tvåmålsskytt när hon efter ett fins pass av Olivia Holm skar in och elegant satte 5-2.
Matchens mål var ändå UIK:s 4-1 signerat mittfältsmotorn Vilma Koivisto. Mittfältstalangen Koiviso tryckte till med högerfoten från drygt 20 meter och bollen gick stenhårt i  krysset utan någon som helst chans för BP-målvakten.

Den varma höstsolen, den mycket entusiastisk hemmapubliken, det var nästan 600 på plats, och inte minst det suveräna spelet från hemmalagets sida skapade rena feststämningen.

Tränarduon Samuel Fagerholm och André Ghanbari kunde båda glatt konstatera att spelet under den första halvtimmen nog var det bästa laget presterat under hela säsongen.

Något som också föreningens ordförande Krister Ruth glatt skrev under på.

– Vi har förberett oss för det här, stärkt organisationen, laget och allt runt omkring på ett sätt som gör att vi kan se med tillförsikt på framtiden. Jag är övertygad om att vi har stora chanser att etablera oss i OBOS damallsvenskan, säger Krister Ruth.

Segern mot Brommapojkarna betyder att laget säkrat en plats bland de tre bästa och därmed uppflyttning till damallsvenskan kommande säsong.
– Vi tar vi nästa mål. Vi vill vinna serien också, säger Samuel Fagerholm samtidigt som han berättar att arbetet med att förbereda sig för spel i damallsvenskan redan sedan en tid tillbaka är i full gång.

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF