UIK utan chans i Linköping

Den sista matchen innan serieuppehållet borta mot topplaget Linköping FC blev tyvärr för UIK.s del ingen rolig historia. UIK lyckades stå emot bra till en början men efter en knapp halvtimme gjorde hemmalaget två snabba mål efter två kliniska avslut. Och innan halvtidsvisslan ljöd så kom också 3-0. I andra halvlek fortsatte Linköping att mala på och matchen slutade till sist 7-0.

– Det har varit en jättetuff läroperiod för oss men jag är övertygad om att vi kommer att lösa det här och få mycket med oss framöver. Just nu är det bara mörkt, men så är det ibland. Vi måste ta oss igenom detta och lära oss så ska vi klara oss kvar i serien. Och med vårt unga lag kan vi sedan ta kliv nästa säsong. Även om det har varit tungt ett bra tag har vi det fortfarande i våra egna händer och fötter, säger Samuel Fagerholm till VK/Folkbladet.

Nu väntar ett Europamästerskapet vilket gör att OBOS Damallsvenskan tar ett uppehåll ända fram till mitten av augusti. Söndag 14 augusti är nästa match för UIK då IFK Kalmar kommer till Umeå.

Umeå IK FF