UIK utan chans mot Häcken

På förhand var det en svår match som väntade för UIK. Det visade sig också under matchens 90 minuter att det blev en tuff utmaning borta mot topptippade BK Häcken på Bravida Arena. En ganska pigg start från UIK dock där det bl.a. blev ett avslut från Lisa Björk i ett okej läge. Sarah Mellouk provade även distansskott.

Hemmalaget skulle dock visa klass via Pauline Hammarlunds panna inte mindre än två gånger. 1-0 och 2-0 efter bra inlägg från kanterna från Hanna Wijk respektive Elin Rubensson. Halvtidsläge 2-0.

Tidigt in i andra halvlek fick de drygt 1200 åskådare på nytt jubla. Hammarlund satte ett hattrick med sitt 3-0 mål efter slarvigt spel av UIK och kort därefter 4-0 efter en trevlig vänstervolley av ungerskan Anna Csiki. Det blev också ett femte mål då danske Gejl Jensen snöpligt satte 5-0.

Häcken vann rättvist och UIK får ta nya tag i kommande matcher. Närmast väntar den sista omgången i Svenska cupen redan på onsdag borta mot Sundsvall DFF. Matchen startar 19.00 och vi hoppas matchen kommer att streamas. Vi publicerar i sådana fall länk i våra sociala medier. På måndag 19/9 19.00 är det sen Norrlandsderby i OBOS Damallsvenskan då Piteå kommer på besök. Ett Piteå som endast fick 0-0 hemma mot BP under gårdagen. Köp biljett till matchen här: https://umeaik.ebiljett.nu/