Umeå IK anställer klubbchef: ”Jag är både stolt och glad”

Mindre än en månad efter avancemanget till Damallsvenskan har Umeå IK rekryterat en ny klubbchef i Robin Isaksson, 34.
– Robin har många fördelar som kan hjälpa oss att ta nästa kliv som förening, säger ordföranden Torbjörn Halvardsson.
– Det känns jätteroligt, jag är både stolt och glad över att få påbörja den här spännande resan med Umeå IK, säger Robin.

Efter en noggrant genomförd rekryteringsprocess har Robin Isaksson anställts som klubbchef och blivit en del av den svartgula familjen.

– Det har varit viktigt för oss att hitta rätt och glädjande nog kan jag säga att det var ett stort intresse att jobba som klubbchef i Umeå IK. Vi hade många kvalificerade sökanden men kände under arbetets gång att Robin växte fram som den självklara kandidaten. Hans kompetens kompletterar vår nuvarande personal utifrån de behov vi ser idag. Vi bygger ett starkt team, säger Torbjörn Halvardsson.
Robin kommer närmast från den rikstäckande antimobbningsorganisationen Friends där han varit kundansvarig projektledare och jobbat med de nationella sponsorerna. Nu kliver han in i en säljande klubbchefsroll.

– Det känns som att det passar mig perfekt. På Friends jobbade jag med våra befintliga sponsorer och för att aktivera fler företag i Friends arbete – det är precis det jag ska göra för Umeå IK. Jag vill se att fler företag får ut så mycket som möjligt av samarbeten med UIK. Sponsring och företagssamarbete är något jag har bred erfarenhet av och i slutändan hoppas jag att det ska ge oss större resurser för att lyckas, säger Robin Isaksson.

Som uppfödd i Robertsfors dröjde det inte länge innan han beträdde ”Lilla Wembley” som fotbollsplanen för småttingarna kallas. Till slut drog Robin på sig A-lagströjan och var med hela resan på Stantorsvallen när Robertsfors IK avancerade till division I.

– Jag flyttade till Stockholm i den vevan så det blev tyvärr inga division I-matcher på mitt cv, säger Robin och skrattar.
– Fotbollen har alltid legat mig varmt om hjärtat, jag skulle nog kalla mig fotbollsnörd. Att få jobba med fotboll är lite av en dröm som går i uppfyllelse.

För sex år sedan flyttade han från Stockholm till Umeå och har redan ”tjuvstartat” på den nya tjänsten.

– Jag kan tycka att vi behöver bli mer patriotiska i Umeå. Vi har en grym idrottsstad och ett blomstrande näringsliv med många starka och engagerade företag.

Sedan 2016 har Umeå IK jobbat hårt med att hitta en hållbar organisation och bygga långsiktigt, både på och utanför planen. Det har lett fram till att det finns ekonomiska resurser att anställa en ny klubbchef.

– Vårt primära fokus har legat på att få en stabil grund att stå på. Nu lyckades vi gå upp till damallsvenskan vilket var fantastiskt men det kräver också att vi rekryterar en klubbchef som vi saknat senaste åren. Det är en nyckelposition för att lyckas öka omsättningen som vi bedömer behöver dubbleras för spel i högsta serien, säger Torbjörn Halvardsson.

 

Fakta/Robin Isaksson
Ålder: 34.
Bor: Västerslätt, Umeå.
Familj: Sambo, ett barn och ett bonusbarn.
Studerat: Sportsmanagementprogrammet i Falun, ekonomi och marknadsföring med inriktning på sport.
Intressen: Fotboll, trav och längdskidåkning.

Kontakt

Robin Isaksson, Klubbchef Umeå IK FF
073-682 50 60
Torbjörn Halvardsson, styrelseordförande Umeå IK FF
070-341 05 95
Umeå IK FF