Umeå IK FF presenterar vår samarbetspartner Clockwork

UIK 360° är en pusselbit för mer hållbara karriärer. Tillsammans med näringslivets resurser och stöd samt våra samarbetspartners inom skola och utbildning fyller vi den döda vinkel som finns mellan träningar, matcher, studier och deltidsarbete. I väntan på lika lön skapar vi tillsammans bättre förutsättningar för elitidrottande lagspelare att skapa karriärer och värden vid sidan av planen. Det långsiktiga målet är en jämställd idrott där tjejer värderas lika som sina manliga kollegor både ekonomiskt och socialt.

I arbetet för en hållbar karriär kan Umeå IK FF nu stolt presentera Clockwork Bemanning & Rekrytering AB som ny samarbetspartner i UIK 360°. Målet är att tillsammans förstärka och utveckla de gemensamma visionerna om ett jämställt samhälle som både UIK och Clockwork har.

Att få ihop ett liv som kvinnlig elitidrottare kan vara svårt. Oftast är damidrotten sina egna största sponsorer, där utövaren får bidra med all sin lediga tid för att kunna idrotta på elitnivå. Clockwork kommer att vara ett viktigt stöd för föreningen i vårt arbete att förbättra situationen för kvinnliga idrottare i sina karriärer.

— Vi har mycket gemensamt. Idrott och karriär hör ihop och vi har samma mål om att förbättra förutsättningarna för kvinnliga idrottare. Där tror jag att vi gemensamt kan utvecklas och hjälpa varandra, så det känns verkligen som ett superroligt samarbete, säger Elin Wiklund, marknadsområdeschef på Clockwork.

Från UIK:s håll känner vi stor samhörighet med vår nya samarbetspartner och tror att vi med gemensamma krafter tillsammans kan förbättra livssituationen för elitidrottande kvinnor.

— En elitidrottande kvinnas liv består av många delar. Att det fungerar med jobbdelen som oftast krävs vid sidan av idrotten är otroligt viktigt, det måste vara en bra och flexibel arbetsgivare och där tror jag verkligen att Clockwork kan stötta oss med mycket kompetens. Jag har följt Clockwork sedan starten och vet vilka bra och drivna människor som finns bakom, säger Krister Ruth, styrelseordförande i Umeå IK.

För mer info:

Krister Ruth, ordförande Umeå IK FF, 073-663 75 63

Elin Wiklund, marknadsområdeschef Clockwork, 073-351 27 11

Umeå IK FF