Umeå IK FF:s lagbygge tar form

Umeå IK FF har gjort klart med sju spelare inför den kommande säsongen i Elitettan – och fler kommer att presenteras inom kort.

Föreningen har också stakat ut målsättningen för framtiden.

– Inom tre år ska vi vara tillbaka i damallsvenskan, säger ordföranden Anders Blom.
För att nå sina mål behöver Umeå IK FF spelare med glöd och vilja för att prestera på fotbollsplanen – det lagbygget har Patrik Sandström, sammankallande i sportkommittén, jobbat med sedan en tid tillbaka och klubben kan nu presentera sju spelare på kontrakt. Under gårdagskvällen presenterades Johanna Nyman, Emma Åberg-Zingmark, Elin Bäckström och Nikolina Lundström-Lundin, alla är spelare som valt att fortsätta satsa på Umeå IK FF. Madeleine Norberg och Frida Jonsson är egna talanger som nu tagit klivet upp från juniorelitlaget till Elitettan och representationslaget. Utöver dessa namn så presenterades även Wilma Öhman, närmast från Team TG, som ett nyförvärv till Umeå IK FF.
Ambitionen är att ha truppen klar innan julafton.

 

 

Umeå IK FF samlades under gårdagskvällen för ett framåtblickande möte som kretsade kring mål, visioner och att skapa framgång tillsammans.
– Umeå IK FF är beroende av sina medlemmar, funktionärer och samarbetspartners. Utan dem finns inte förutsättningarna att leda utvecklingen vidare i klubben. Att leva efter våra värdegrunder är ännu viktigare i dagsläget, säger Anders Blom.
Den nya styrelsen i Umeå IK FF är mitt uppe i bygget av en ny organisation och ledorden är ”Ett långsiktigt och hållbart Umeå IK FF”.
– Umeå IK FF:s vision är att förverkliga tjejers fotbollsdrömmar om att spela fotboll på elitnivå och vi har ett tränarteam av högsta klass som jobbar med tjejerna. För att nå den visionen måste UIK spela en attraktiv fotboll på hög nivå och målsättningen är att vara tillbaka i damallsvenskan inom tre år, säger Anders Blom.
Umeå IK FF lever dock med en ekonomisk verklighet som det gäller att rätta sig efter och där hade styrelsen glädjande besked.
– Den nya styrelsen har jobbat stenhårt med att få ekonomin i balans, understryker Anders Blom.

Umeå IK FF