Unga talangen Monica Jusu Bah fortsätter sin utveckling i UIK

17-åriga Monica Jusu Bah har under säsongen 2020 i huvudsak tränat med Umeå IK FFs A-lag och har gjort fina inhopp de senaste sex matcherna. I helgens match mot Vittsjö GIK gjorde Monica sitt första damallsvenska mål när hon från mittplanen drivande med boll sprang ifrån sina motståndare och placerade bollen säkert förbi målvakten.

Umeå IK FF tror stenhårt på Monicas möjligheter att i framtiden bli en mycket framgångsrik fotbollsspelare. Nu i sommar har Monica, hennes familj och Umeå IK FF därför kommit överens om ett spelaravtal med Monica för de kommande tre åren. Målet är att ge Monica långsiktig trygghet och bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta utvecklas både på och utanför planen, för att hon på sikt ska kunna nå sina fotbollsdrömmar.

Monica Jusu Bah har fått sin fotbollsfostran i Mariehem SK. Hon har tillhört sin moderklubb från 7-årsåldern fram till våren 2019, då hon kom till UIK. Till vardags studerar Monica vid NIU, Nationell Idrottsutbildning, med inriktning fotboll vid Maja Beskowskolan där hon i höst börjar årskurs 2.

Monica har spelat 19 matcher i F03-landslaget och har också gjort 9 landslagsmål. Nu har hon, som sagt gjort sitt första mål i OBOS Damallsvenskan och fler lär det bli!

Robert Bergström om Monica Jusu Bah:

– Monica är en talangfull spelare som har en otrolig snabbhet och har redan gjort stora avtryck i OBOS Damallsvenskan. Förutom sin snabbhet så har hon en bra avslutsteknik och kan kombinera sin fart med en bra funktionell teknik. Jag tror att hon är i helt rätt miljö för att fortsätta sin utveckling och lagkamraterna tar hand om henne på ett väldigt bra sätt.

Monica Jusu Bah om sin bakgrund, fotbollslivet just nu och sina mål:

– Jag har alltid tyckt om att springa och vara igång och min mamma och min storebror föreslog att jag skulle satsa på en lagidrott. Det blev fotboll och det är jag jätteglad för. Vintern 2018-2019 gjorde jag några provträningar med UIK:s elitjuniorer och bestämde mig då för att jag verkligen ville satsa och få större utmaningar. I UIK tycker jag att miljön känns trygg och ger mig förutsättningar att utvecklas på bästa sätt. Mitt sportsliga mål är att bli så bra som möjligt och på längre sikt förhoppningsvis få jobba heltid inom fotbollen.

Umeå IK FF