Välkommen till UIK, Ellen Schampi!

Inför hösten förstärker Umeå IK FF sin a-trupp med Ellen Schampi, ursprungligen från Skellefteå och Stämningsgården, Sunnanå SK och Morön BK men senaste adress har varit Hammarby IF i OBOS Damallsvenskan. Hon fanns på vår ”radar” redan i vintras när hon lämnade Morön men där och då så blev det klart för spel i Bajen för Ellen.

För några dagar sedan fick UIK möjligheten att ta upp tråden med Schampi och då gick allt väldigt snabbt. Alla parter har sett detta som en optimal lösning så all dialog har varit väldigt enkel.

-I Ellen får vi ett ”Kinderägg”, dels en snabb, vänsterfotad och välskolad kantspelare som kan spela både ren ytterback, wingback eller yttermittfältare, dels så bygger vi vidare med en regional spelare som är helt i vår linje och slutligen en spelare som verkligen vill vara en del av UIK. säger Umeå IKs sportchef Jörgen Crovin.

 

Trots minskad speltid på slutet så har Ellen bara positiva ord att säga om hennes tid i Hammarby

-Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkte mig då konkurrensen var väldigt stor och jag har fått sparsamt med speltid. Däremot är jag väldigt glad för min tid i Bajen eftersom jag har lärt mig väldigt mycket både på och utanför planen samt att få ta del av en sådan proffsig miljö. Det hoppas jag ta med med mig och ska göra allt för att bidra till en riktigt bra höst.

Ellen om UIK och flytten norrut:

-När Umeå IK hörde av sig så blev det intressant då jag tycker det är ett lag som verkligen vill spela och en klubb som jag har följt länge. Det kändes också som rätt beslut att skriva på för UIK då jag har familj och vänner nära vilket ger en stor trygghet som jag har saknat.

Umeå IK hälsar Ellen varmt välkommen till vår förening.

Umeå IK FF