Välkommen till UIK, Emma Checker!

Umeå IK FF förstärker sin A-trupp med Emma Checker, en 26-årig australisk försvarare från Melbourne City FC. Hon har i över 10 år spelat på elitnivå i Australien och utomlands. Sin professionella debut hade hon i den australiska A-League vid 15 års ålder för Adelaide United för att sedan representera Australien i F-17, U- 20 (Young Matildas) och Matildas(Australiska A-landslaget).

-Vi får en väldigt erfaren mittback till vår trupp som även har spelat i Frankrikes & Islands högsta liga. På meritlistan för klubblag finns två A-League Championships, två A-League Premierships och mer än 100 matcher i högsta ligan. Med Emma i vår trupp så höjs vår konkurrenssituation och hennes styrkor är bl.a. snabbheten, ledarskapet och inställningen säger Umeå IK.s sportchef Jörgen Crovin.

Emma själv säger att hon är väldigt glad över att få komma till Sverige och Umeå IK och det är en liga hon länge hoppats att få spela i.

-Mitt mål för den närmaste framtiden är att hjälpa laget i OBOS Damallsvenskan så mycket som möjligt och att bidra till att UIK ska spela i Damallsvenskan 2023. Ett mål är också att bli uttagen i Matildas lag till VM 2023 som ska spelas i Australien. Jag tror att möjligheten att spela i Sverige för Umeå IK kommer att hjälpa mig mycket i arbetet mot detta personliga mål.

Emma fortsätter:

-Jag ser fram emot den nya utmaningen att spela i OBOS Damallsvenskan, som hon rankar mycket högt. Jag tror att jag kan tillföra Umeå IK en stor erfarenhet, ledarskap och en hårt arbetande mentalitet. Min karaktär som spelare är att alltid förbinda mig att vara den bästa spelaren jag kan vara för laget för att lyckas. Jag strävar alltid efter att upprätthålla professionella standarder för mig själv och få ut det bästa av dem omkring mig.

Umeå IK hälsar Emma varmt välkommen till vår förening.

Foto: Elin Ernerstedt

Umeå IK FF