Vår samhällsnytta

Glåpord och förolämpningar är en del av många unga tjejers vardag när det kommer till idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet. Nu tar vi tillsammans med EFD och övriga klubbar i OBOS Damallsvenskan och Elitettan ett helhetsgrepp om problemet genom att lyfta det till ytan och berätta vad vi gör för att fler tjejer ska orka, vilja och kunna gå hela vägen.

Den 8-14 april finns EFD representerade på Centralstationen i Stockholm – för er som passerar där hoppas vi att ni går förbi. Där står en stor kub och i den finns samlat unga tjejers fotbollsvardag för att alla ska kunna ta del av den. Det är ingen mysig upplevelse. Men där finns också samlat allt det arbete vi gör för förändring. Att besöka kuben kommer väcka eftertanke, diskussion och samtal.

Det finns i år 26 klubbar i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Tillsammans gör vi alla ett viktigt jobb som skapar möjligheter för tjejer att kunna gå hela vägen.

 

Exempel från Umeå

Umeå IK FF:s spelare har de senaste åren besökt barn- och ungdomslag i regionen för att visa upp goda förebilder, något vi vet är viktigt av flera skäl. Ute hos breddföreningarna försöker vi att förmedla värden som respekt, lika värde och gemenskap. Men också fotbollsglädjen och uppmaningen att våga drömma.

%d bloggare gillar detta: