Veteranen Lisa funderar framåt

Lisa Dahlkvist avslutar sin sjätte säsong med Umeå IK. Samtidigt kan hon fira sin fjärde serieseger med klubben i helgens match mot Mallbacken. Om 34 åringen drar sig tillbaka eller fortsätter med UIK i damallsvenskan återstår att se.

– Det har varit ett roligt år och jag känner mig pigg i kroppen men jag har familj och det gäller att få ihop allt utanför också, säger Lisa som vid sidan av fotbollen också pluggar till polis.

Med 134 landskamper, OS-silver och VM-brons är hon seriens i särklass mest meriterade spelare.

– Det är fortfarande jättekul att spela fotboll och den här säsongen har varit rolig eftersom vi inte bara har vunnit mycket utan också hittat vårt spel allt bättre, fortsätter Lisa.

Avslutningsmatchen mot Mallbacken är finalen på en för Umeå IK mycket framgångsrik säsong. Målsättningen att ta steget upp till damallsvenskan är uppfylld sedan länge. Seriesegern är säkrad. Lägg därtill att klubbens F 17-lag gick till slutspel och att F 19-laget vann SM-guld.

– Vi vill avsluta snyggt och vinna, säger sportchefen och tränaren Samuel Fagerholm och tillägger att laget kanske ändrar lite i sättet att försvara sig som en förberedelse till kommande säsongs spel i damallsvenskan.

Veteranen Lisa Dahlkvist är också inne på att försvarsspelet är något som behöver utvecklas ytterligare till nästa säsong.

– Den här säsongen har vi mest utvecklas anfallsspelet och det har vi verkligen lyckats med, menar Lisa Dahlkvist.

Till skillnad mot de senaste säsongerna har UIK spelat ett lite rakare spel i år. Har det funnits möjlighet att anfall fort och rakt så har man gjort det.

– Efter sommaren har vi fått ihop spelet som vi vill. säger Lisa Dahlkvist.

Bortamatchen mot Mallbacken slutade 2-2 sedan Mallbacken kvitterat bara minuter före slutsignalen.

– Vi ska ta revansch och vinna den här gången, slutar Lisa Dahlkvist.

Laget är i stort sett ordinarie. Tveksamt dock om Monica Jusu Bah spelar.
Rutinerade  Lisa Dahlkvist kommer att spela mot Mallbacken. Hur det sedan blir i fortsättningen återstår att se.
Lisa har inte stängt några dörrar i alla fall…

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF