Viaplay/TV6 sänder OBOS Damallsvenskan

Partnerskapet mellan Nordic Entertainment Group (NENT Group) och ligaorganisationen Elitfotboll Dam (EFD) som igår presenteras innebär att samtliga matcher kommer att sändas live i Viaplays streamingtjänst och i NENT Groups kanal TV6, samtidigt fortsätter Sportbladet samarbetet med EFD som viktig mediapartner.
NENT Group som är ett av världens snabbast växande streamingbolag är överens med Elitfotboll Dam om ett långsiktigt partnerskap som innefattar sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan fr.o.m. 2022 till 2026, med mål att utveckla ligan till den bästa i världen.

Viaplay kommer att visa samtliga 26 omgångar med 182 matcher i alla nordiska och baltiska länder samt Nederländerna och Polen. Till detta
tillkommer att två matcher per omgång sänds i bolagets kanal TV6. För sändningarna i Sverige kommer tittarna kunna ta del av full
studioproduktion med expertkommentatorer och gäster.
Matchproduktionerna utökas markant med fler kameror för att ge tittaren den totala fotbollsupplevelsen.

Anders Jensen, NENT Groups Ordförande och VD:

” – Våra ambitioner är helt enkelt att tillsammans med Elitfotboll Dam bygga upp OBOS Damallsvenskan till att bli den bästa ligan i världen. OBOS Damallsvenskan är redan nu en otroligt stark liga med en passionerad fanbase och nu är det dags för att ta den till nästa nivå. Detta är vår hemmaplan – att tillsammans med rättighetsinnehavare utveckla sporter samtidigt som vi når och inspirerar ny publik genom den bästa streamingtjänsten i branschen.”

” – Detta 5-åriga avtal med Nordic Entertainment Group, ett världsledande streamingföretag, är ett historiskt ögonblick för svensk damfotboll. Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vår vision att vara en av världens mest konkurrenskraftiga ligor och kunna ta ytterligare stora steg för att driva damfotboll framåt, säger Tomas Hoszek, VD på Elitfotboll Dam.”

Förutom OBOS Damallsvenskan visar Viaplay Englands Barclays FA Women´s Super League, Tyska Frauen Bundesliga, Danska Gjensidige Kvindeliga och italienska Serie A TIM Vision samt utvalda matcher från spanska Liga Iberdrola. Viaplay kommer dessutom att exklusivt sända FIFA Women´s World Cup 2023 i Sverige, Norge, Danmark och Polen.

Umeå IK FF