Wilma Carlsson satsar vidare med UIK

19-åriga Wilma Carlsson har skrivit ett nytt damallsvenskt kontrakt med Umeå IK för de kommande två åren. Wilma är supertalangen från Bullmark som fick sin tidiga fotbollsfostran i Furunäs Bullmark IK:s pojklag. Via Sävar IK kom Wilma till UIK 2014 då hon som 14-åring tog plats i F19-laget. 2015 gjorde Wilma debut i Damallsvenskan och 2016 belönades hon med B-O Gullesjös Ungdomsstipendium. Det blev också 3 matcher i F17-landslaget innan Wilma började förföljas av oturliga skador säsongerna 2016 och 2017. Inför säsongen 2018 var alla skador läkta och Wilma gjorde fem matcher från start med A-laget. Dessvärre tog det stopp i slutet av maj då Wilma drabbades av en ”våldsskada” i bortamötet mot Assi då både korsband och menisk skadades. Efter en ett år lång rehabperiod har Wilma under senare delen av säsongen 2019 försiktigt slussats in i spel igen i F19-laget och även i A-laget där det blivit fem inhopp och en match från start.

Robert Bergström om Wilma Carlsson:

– Det enda som Wilma behöver nu är att få kontinuitet i träning och match, då hon har alla verktyg för att komma långt i sitt fotbollsspelande. Hon är stark i kroppen, har en bra funktionell teknik och en snabbhet att luta sig mot. Trots att hon har varit med länge så är hon bara 19 år och en spelare som vi tror väldigt mycket på.

Wilma Carlsson om framtiden i UIK:

– Det känns fantastisk kul och spännande att Umeå IK är tillbaka i OBOS Damallsvenskan. Vi är ett härligt gäng med höga målsättningar och som jag tror kommer att räcka långt även på denna nivå. Vi har en bra grund med tydlig spelidé som jag ser fram emot att vi kan bygga vidare på under kommande säsong. När det gäller min personliga utveckling känner jag att Umeå IK är det bästa alternativet.

 

Umeå IK FF