Wilma Carlsson väljer att fortsätta med UIK

Wilma Carlsson har bestämt sig för en fortsättning i Umeå IK FF. Det är ännu en viktig framtidsspelare som väljer att satsa vidare med UIK i Elitettan och kämpa för en återkomst till OBOS Damallsvenskan.

Wilma Carlsson om UIK och framtiden:

– Att få möjligheten att representera och fortsätta utvecklas i Umeå IK FF känns fantastiskt bra. Jag har stort förtroende för klubben och dess organisation och ska på alla sätt försöka bidra till att vi tar oss tillbaka till OBOS Damallsvenskan.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om Wilma Carlsson:

– Ibland när man skriver nya kontrakt med befintliga spelare så är det som ett nyförvärv.
Förhoppningsvis ska det bli så med Wilma där hon nu tar en stark plats i laget och gör sitt avtryck på planen. Wilma besitter många fina egenskaper vilket gör att hon kan figurera på flera positioner, det är dock främst som mittback som jag ser hennes kvaliteter komma fram. Hon är fysiskt stark och snabb samt kan driva boll på ett bra sätt, en kraftfull spelare som förhoppningsvis kan hjälpa laget i många matcher.

Kort om Wilma Carlsson:

20-åriga Wilma Carlsson är supertalangen från Bullmark som fick sin tidiga fotbollsfostran i Furunäs Bullmark IK:s pojklag. Via Sävar IK kom Wilma till UIK 2014 då hon som 14-åring tog plats i F19-laget. 2015 gjorde Wilma debut i Damallsvenskan och 2016 belönades hon med B-O Gullesjös Ungdomsstipendium. Det blev också 3 matcher i F17-landslaget innan Wilma började förföljas av oturliga skador säsongerna 2016 och 2017. Inför säsongen 2018 var alla skador läkta och Wilma gjorde fem matcher från start med A-laget i Elitettan. En ”våldsskada” i maj 2018 stoppade dock fortsatt spel. Sedan dess har Wilma av och till haft otur med småskador men sedan juli i år känner sig Wilma helt återställd och har kunnat prestera fullt ut under hösten. Hon har under årets säsong spelat 13 matcher i Elitettan tillsammans med vår samarbetsförening Sunnanå SK och en match i OBOS Damallsvenskan. En hel och skadefri Wilma Carlsson har mycket hög kapacitet och mycket talar för att 2021 kan bli Wilmas riktiga genombrott i seniorsammanhang. Vid sidan av fotbollen läser Wilma på Sjuksköterskeprogrammet vid Umeå universitet.

Umeå IK FF