Wilma Öhman stannar i Umeå IK FF

Landslagsmeriterade Wilma Öhman, 20 år, har valt att fortsätta spela för Umeå IK även den kommande säsongen. Wilma har Sävar IK som moderklubb men bytte 2013 som 13-åring förening till Gimonäs Umeå IF i div II. Efter 2,5 år fortsatte Wilma vidare till Umeå Södra FF i div 1, ett lag som senare övergick till Team TG FF. Därifrån kom Wilma till UIK inför säsongen 2017. I landslagssammanhang har Wilma spelat 7 st matcher i F17, 6 st i F19 och 4 st i U23. Så sent som för bara några veckor sedan ingick hon i U23-truppen som mötte Rysslands A-landslag.

Robert Bergström om Wilma Öhman:

– Jag är glad över att Wilma väljer att spela vidare med oss även i OBOS Damallsvenskan. Hon är användbar på flera positioner, men jag ser henne främst konkurrera som innermittfältare under nästa säsong. Hon har en bra funktionell teknik och är stark i genombrottsfasen.

Wilma Öhman om varför hon väljer UIK trots anbud från andra föreningar:

– Damallsvenskan har varit en dröm och ett mål för mig sedan jag var liten och att få göra den resan ihop med UIK känns både roligt och självklart. Det vi åstadkom i år är så glädjande att få ha varit en del av och det ska bli spännande att bygga vidare på det under nästa år.

 

Umeå IK FF