Zabibu Nduwimana förlänger med Umeå IK FF

20-åriga Zabibu Nduwimana har skrivit ett nytt damallsvenskt kontrakt med Umeå IK för säsongen 2020. Zabibu flyttade från Härnösand till Umeå 2015 när hon började på NIU, Nationell Idrottsutbildning, det s k Fotbollsgymnasiet. Hennes moderklubb är BIK SK (tidigare Bondsjöhöjden) och sedan flytten till Umeå har hon tillhört Umeå IK FF. Via div II-laget och F19-laget tog Zabibu plats i A-truppen från säsongen 2017 och har sedan dess spelat med UIK i Elitettan. Nu tar hennes fotbollskarriär ytterligare ett steg då hon följer med UIK upp till OBOS Damallsvenskan.

Robert Bergström om Zabibu Nduwimana:

– Vi har haft en dialog om vad som är bäst för Zabi utifrån träning och matchspel och kommit fram till att det är i UIK hon ska vara. Hon är en spelare med en enorm fysik och arbetskapacitet som lever mycket på sin inställning i såväl träning som match. Jag tror att hon kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling och det ska bli intressant att se vart det tar vägen.

Zabibu Nduwimana om framtiden i UIK:

– Det ska bli kul att se vad år 2020 har att erbjuda och att få fortsätta vara med på Umeå IK:s resa. Det känns väldigt motiverande att även den här säsongen få representera en så bra förening som Umeå IK när vi nu nått upp till OBOS Damallsvenskan. Jag ser fram emot nya utmaningar och att ta fortsatta steg i min utveckling.

Umeå IK FF