Cupmatch mot Östersund ikväll

Revansch!

Bättre kan inte UIK-spelarnas känslor uttryckas inför kvällens match i Svenska Cupen borta mot Östersund.

– Jag tror att hela gruppen känner likadant utifrån vår insats i söndags, säger lagkaptenen Lisa Lantz.

 

Det var besvikna spelare och ledare i UIK som lämnade Vittsjö IP i söndags efter 0-3-förlusten i näst sista omgången av damallsvenskan.

Ikväll får man chans till revansch när man springer ut på Jämtkraft Arena i Östersund för match i Svenska Cupen.

– Det ska bli spännande att möta Östersunds DFF som gjort bra ifrån sig Elitettan och som är ett försvarsstarkt lag. Det blir en tuff men samtidigt rolig utmaning för oss som vill tillbaka på vinnarspåret igen, säger Lisa Lantz.

– Att vi har en sjuk- och skadedrabbad trupp får vi glömma en sådan här kväll. Jag tror det finns en mening med allt och nu få ju våra talanger från juniorelitgruppen chansen att visa upp sig, konstaterar UIK-kaptenen.

 

Vill avancera

Lisa Lantz ser flera skäl till att det är bra med kvällens cupmatch, trots alla skador. Dels vill laget verkligen gå vidare i cupen, dels är det viktigt med frågor och svar på vad som ska jobbas på inför nästa säsong.

– Vi har kvällens match mot Östersund, samt söndagens serieepilog mot Mallbacken på oss att fundera kring framtiden, menar Lantz.

Med tanke på alla skador så åker ett knippe juniorer med till Östersund. Förutom de som startar matchen, Selina Henriksson, Sarah Mellouk och Hanna Boubezari, finns trion Jessica Alm, Julia Hellström och Wilma Carlsson i truppen.

15-mannatruppen mot Östersund:

Tove Enblom, Selina Henriksson, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz, Elin Landström, Sarah Mellouk, Rita Chikwelu, Emma Åberg Zingmark, Hanna Boubezari, Emmi Alanen, Jenny Hjohlman, Malin Reuterwall, Jessica Alm, Julia Hellström, Wilma Carlsson.

 

Jerry Lindkvist