Sommarakademi

 

Summering av Sommarakademin 2021

Årets Sommarakademi-vecka är nu avslutad. Det blev en vecka med varierande väder, allt i från rikligt med regn och moln men även sol och värme. Trots olika väder var alla 135 deltagande tjejerna på gott och härligt humör! Alla gav verkligen järnet i de olika övningarna och passen.

Innehållet har bjudit på fotbollsträning i form av t.ex. teknik- och passningsövningar, skott, tillslagsträning med Eija Feodoroff, men även inslag av rörelserikedom, brottning, fysövningar och en hel del lekar.

Freja Andersson från Röbäck var en av alla deltagarna och hon säger så här:

Vad kommer du ta med dig från lägret?

-Att jag fått många nya vänner och lärt mig mycket.

Vad har du lärt dig?

-Jag har lärt mig jättemycket men framför allt har jag lärt mig att få bättre tillslag och skott.

Vad har varit bäst?

-Att man har fått nya kompisar och har fått lära sig mycket mer än vad man visste innan.

Vill du komma tillbaka nästa år?

-Ja det vill jag.

 

      

Tack till Restaurang Umestan som ordnat mat och mellis varje dag! Mycket god mat!

Tack till alla er partners som gör denna akademi möjlig! Det betyder mycket för UIK men allra mest för alla tjejer i Umeå med omnejd som älskar fotboll och som är framtidens spelare!

UIK kommer nu att bjuda in samtliga deltagare och deras familjer till kommande hemmamatch, dvs söndag Alingsås 22/8 13.10.

UIK riktar även ett tack till ReBoot, ett projekt via Västerbottens fotbollsförbund.

Reboot Football for Jobs är en ny utbildningssatsning från SvFF i samarbetet med Göteborgs Fotbollförbund, Östergötlands Fotbollförbund och Västerbottens Fotbollförbund. Syftet med projektet är att öka möjligheterna till sysselsättning för tjejer och killar som befinner sig långt ifrån arbetsmarknad och utbildning samt att stärka arbetslivserfarenhet genom praktikmöjligheter. Under projektets gång kommer deltagarna att få ta del av en utbildning som innehåller arbetsmarknadskunskap, fotbollens ledarutbildning, studievägledning och fysisk aktivitet samt praktik som en viktig del i utbildningen. I förlängningen handlar projektet om att ta fram en metodmodell där utbildningsinsatser tillsammans med fotbollens erfarenheter av ledarskap och föreningsliv leder till ökad sysselsättning i samhället.

-Vi i Reboot Umeå är otroligt glada över att få vara med på Sommarakademin. Det har varit en härlig vecka med gemenskap och med nya erfarenheter av och kunskaper kring ledarskap och föreningsliv, säger Karin Göthberg.

Mer om projektet kan läsas här:

https://vasterbotten.svenskfotboll.se/forening/reboot-football-for-jobs/

https://svff.svenskfotboll.se/samhallsnytta/reboot/har-finns-reboot/reboot-umea/

 

                  

Umeå IK FF