Hjohlman poänghjälte för sitt UIK

Med en kvart kvar trodde nog de flesta runt Umeå Energi Arena att det var kört för UIK.

Då slog hon till, landslagsforwarden Jenny Hjohlman.

Först reducerade hon via ett behärskat skott via stolpen och in till 1-2 och sex minuter senare fastställde hon slutresultatet till 2-2 (0-0) i det prestigeladdade norrderbyt mot Piteå.

För Piteås tränare Stellan Carlsson kändes det nog mest som att hans lag förlorat två poäng.

För Umeå IK FF:s assisterande tränare Torbjörn Nordström kändes det helt annorlunda.

– Eftersom vi låg under med 0-2 så känns det verkligen att vi vann en poäng. En krigarpoäng dessutom, summerar Nordström.

De båda tränarna var rörande ense i det mesta. Som till exempel att UIK började matchen bäst men att Piteå blev bättre och bättre.

– Det kändes förstås tungt när Piteå lyckas göra både 0-1 och 0-2 i början av den andra halvleken, men dessbättre lyckades vi hitta tillbaka, säger UIK-tränaren.

Självklart var 1-2-målet otroligt förlösande för att Umeå IK skulle hitta in i matchen och när Jenny Hjohlman satte 2-2 på en iskall straff så var det verkligen ovisst igen.

Lagen bytte chanser på slutet, men ser man till helheten så var nog ändå 2-2 ett rättvist resultat mellan två jämnstarka och formstarka lag.

– Det var ju vidöppet på slutet och som vanligt när vi möter Umeå IK så blev det en dramatisk match, summerar PIF-tränaren Stellan Carlsson.

UIK kom till spel utan Hanna Sandström som dels hade ont i en axel och dels hade en skadekänningar i en fot och in i hennes ställe kom Sarah Mellouk.

Piteå tvingades i sin tur undvara måldrottningen Pauline Hammarlund som var avstängd.

Tuija Hyyrynen, Rita Chikwelu och Jenny Hjohlman var topparna för dagen i ett starkt kämpande UIK.

Målen: 0-1 (47) Hanna Pettersson, 0-2 (53) Hanna Pettersson, 1-2 (75) Jenny Hjohlman, 2-2 (81) Jenny Hjohlman.

Varningar, UIK: Rita Chikwelu. PIF: –.

Domare: Pernilla Larsson, Trollhättan.

Publik: 589.

UIK:s lag

Malin Reuterwall – Hanna Glas, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz, Elin Landström – Emmi Alanen, Rita Chikwelu, Emma Åberg Zingmark, Sarah Mellouk (77) – Lina Hurtig, Jenny Hjohlman.

Ersättare: Tove Enblom, Elin Bäckström (77), Hanna Sandström, Selina Henriksson, Amanda Berglund, Hanna Boubezari.

 

Jerry Lindkvist