Inför Östersunds DFF

Hemmamatch väntar i morgon lördag mot Östersunds DFF. Avspark kl 15.00 på Umeå energi arena sol.

Huvudtränaren Robert Bergström :

– Det positiva efter en förlust och en sämre insats är att det kommer nya matcher och jag ser framemot ett försök att få revanschera oss mot Östersund. ÖDFF har i princip ett helt nytt lag med 6-7 nya amerikanskor i startelvan och en ny tränare. Jag tycker de gjorde en bra match senast mot Västerås och vi är förvarnade om deras offensiva kvalitéer.

– Vi fortsätter att utveckla oss som lag och då handlar det inte bara om spelsystem och arbetssätt utan även grupprocessen där vi måste bli jämnare i våra prestationer genom att alltid göra grunderna rätt samt att våga ta plats, ställa krav på sin omgivning och göra varandra bättre. Detta gäller både i träning och match och är någonting vi har arbetat mycket med under veckan.

Missar matchen gör Zabibu (Nduwimana) som firar muslimsk högtid Eid al adha. Lina Vikner, som har gått tillbaka till Mariehems SK för att försöka hjälpa dom i sin strävan för nytt division 1-kontrakt samt några frågetecken som ska testas på värmningen. Jasmin Nejati är i full träning och närmar sig comeback.

 Matchtruppen tas ut efter fredagens träning.