Inför Växjö DFF

Ikväll, fredag, flyger laget ner till Växjö för att möta de stora seriefavoriterna Växjö DFF på Myresjöhus Arenas naturgräsplan. Efter två omgångar har man infriat de högt ställda förväntningarna och vunnit sina matcher och leder således serien.

Tränare Robert Bergström inför matchen:

– Detta blir en härlig utmaning som vi vill greppa med båda händerna. Vi är förberedda och har klara idéer på hur vi vill ta oss an matchen.

Skadeläget?

– Vi saknar fortfarande Emma (Åberg-Zingmark), men hon är väldigt nära att gå in i fotbollsträning igen. Även Wilma (Carlsson) har gått framåt i sin rehabilitering för sin häl och förväntas tillbaka inom kort. Linnea Åberg är sjuk och stannar hemma. Elin (Ernerstedt) har börjat delta på enkla passningsövningar.

Om starten på serien?

– Med fyra poäng på två matcher mot tufft motstånd så måste vi vara väldigt nöjda, även om det var väldigt surt att tappa poäng mot Kalmar senast på övertid. Samtidigt måste vi påminna oss om att vi har kommit väldigt långt på 4-5 månader och är i en process som måste få ta tid. Vi har haft ett väldigt bra försvarsspel och arbetat hårt och det är grunden till att vi har lyckats så bra i inledningen.

Matchtruppen:

Tove Enblom
Agnes Granberg
Sanna Kullberg
Nikolina Lundin Lundström
Jasmin Nejati
Sara Nordin
Johanna Nyman
Selina Henriksson
Fanny Hjelm
Elin Bäckström
Annina Wede
Frida Jonsson
Amanda Berglund
Emma Kullberg
Madeleine Norberg
Wilma Öhman