Ny förlust för UIK

Umeå IK FF har fortfarande inte vunnit i årets damallsvenska.
Tränaren Maria Bergkvist låter sig dock inte nedslås av motgångarna.
– Vi gör en bra match med vårt unga lag mot ett etablerat motstånd. Sen är det förstås alltid surt att förlora, säger hon efter 0-2 (0-2) mot Vittsjö GIK.

Ett UIK utan såväl Jenny Hjohlman som Lina Hurtig med från start (båda skadade) blev väl uddlöst mot ett Vittsjö som höll nollan för andra matchen i rad.
– Det var något nytt för oss att spela mot en 3-5-2-taktik och då valde vi att spela 4-5-1. Det visade vara helt rätt taktik och vi är förstås mycket nöjd med den här trepoängaren. Jag tycker vår 2-0-ledning i paus var logisk och även om vi inte är lika nöjda med andra halvan av matchen så kändes segern helt rättvis, summerar Vittsjö-tränaren Håkan Magnusson.

”Berka” höll inte med
Det var ett resonemang som kollegan i UIK, Maria Bergkvist, inte alls höll med om. Jag är nöjd med mitt lag fran matchminut 1 till och med matchminut 92 och jag håller inte alls med att 0-2 var logiskt efter den första halvleken eller att Vittsjös seger skulle vara rättvis, säger hon och fortsätter:
– Vi dominerade ju helt och hållet den andra halvleken och jag tycker inte alls vi är värda den här förslusten.
0-1 kom efter en hörna från tidigare UIK-spelaren Emmi Alanen och där ett allt för passivt UIK-försvar bara såg på när Linda Sällström kunde rulla in bollen i mål från nära håll.
0-2 kom för UIK:s del väldigt psykologiskt illa i slutet av halvleken efter en fin insats av Vittsjös Ngozi Okobi som kunde se sitt skott segla in i krysset.
Andra halvlek gick på poäng till UIK och där framför allt Rita Chikwelu, planens bästa aktör, firade stora triumfer. Däremot var inte UIK tillräckligt vassa i avsluten och summa summarum så var aldrig Vittsjö-segern hotad.
– Vi jobbar vidare och är inte stressade trots de uteblivna segrarna till trots. Förhoppningsvis har vi både Jenny Hjohlman och Lina Hurtig tillbaka till nästa match och efter OS-uppehållet räknar vi även med att spelare som Hanna Folkesson, Hanna Glas, Jasmin Nejati och Johanna Nyman är skadefria och tillbaka i truppen, säger en fortsatt förhoppningsfull Maria Bergkvist.
Målen: 0-1 (26) Linda Sällström, 0-2 (43) Ngozi Okobi.
Varningar, U: –. V: –.
Domare: Annika Andric, Västerhaninge.
Publik: 432.
UIK:s lag
Tove Enblom – Fanny Hjelm-Rönnlund, Lisa Lantz, Lotta Ökvist – Amanda Berglund (69), Sarah Mellouk, Selina Henriksson, Rita Chikwelu, Nikolina Lundin Lundström (80) – Hanna Sandström, Elin Bäckström (81).
Ersättare: Malin Reuterwall, Maya Hulinder (80), Jenny Hjohlman, Amanda Kröger (69), Hanna Bolubezari (81).

Jerry Lindkvist