Spännande omstart mot Kvarnsveden

Ett långt sommaruppehåll är över.
Nu tar Umeå IK FF sats mot en mycket spännande höstsäsong.
– Nu ska vi se till att UIK spelar i damallsvenskan även 2017, säger lagets nya tränare Daniel Doverlind.

När säsongen startade var han assisterande tränare i Umeå FC.
Nu är han hastigt och lustigt ny huvudtränare i allsvenska Umeå IK FF.
I två och en halv vecka har han hunnit se sitt nya lag i träning, samt under en träningsmatch mot seriekollegan Piteå IF (förlust med 1-2).
Och Daniel Doverlind är nöjd med det han sett så här långt.
– Absolut. Truppen består av många duktiga och ambitiösa spelare som är beredda att göra allt för att klubben finns i allsvenskan även nästa säsong.

Måste göra jobbet
Daniel Doverlind har försökt förbise den turbulens som varit i UIK den senaste tiden för att i stället fokusera på träningarna och därmed ge spelarna bästa möjliga förutsättningar inför höstspelet.
Det går ju trots allt inte blunda för att laget, inför lördagens omstart, ligger på nedflyttningsplats.
– Det handlar om att alla, både spelare och ledare, måste göra jobbet och inte tro att allt bara ska lösa sig. Som ny tränare för det här spännande laget känns det som att jag har allt att vinna och den känslan ska jag göra allt för att även föra över på spelarna, säger Daniel Doverlind.
Skadebiten ser betydligt bättre ut jämför med i våras. Hanna Glas är med i truppen i morgon och likaså Lina Hurtig. Hanna Folkesson och Jasmin Nejati är även dom snart tillbaka och förhoppningsvis också Jenny Hjohlman.
– Det känns jättespännande att vi får en betydligt större trupp och därmed hårdnar också konkurrensen.
Daniel Doverlind har valt, inför höstspelet, att gå tillbaka till ett traditionellt 4-4-2-system och därmed hoppas han få till ett kompakt lag, såväl i anfallsspelet som i försvarsspelet.
Och självklart hoppas han på en trepoängare redan i morgon när Kvarnsveden kommer på besök.
– Det råder ingen som helst panik i laget, men jag kan ju inte förneka att en vinst skulle vara en skön språngbräda inför fortsättningen.

Äntligen tillbaka
En som verkligen kommer att njuta i morgon är Hanna Glas. Den 6 september i fjol, hemma mot Kopparberg/Göteborg, åkte hon på sin tredje korsbandsskada i karriären och nu, efter nära nog ett års längtan, är hon äntligen tillbaka i laget.
– Den här tiden har det verkligen varit både upp och ner, men jag varit fast besluten om att komma tillbaka till elitfotbollen igen, säger Hanna.
I april kunde hon köra lättare bollpass, i början på augusti kunde hon gå för fullt och hon var också med i träningsmatchen mot Piteå under uppehållet och i en tävlingsmatch med F 19-laget.
– Nu ska det bli roligt att börja tävla på allvar igen. Vi har tio matcher och 30 poäng på oss att förbättra vårt läge i tabellen och jag känner mig lugn. Vi kommer att fixa det här, säger Hanna Glas.
Stämningen är bra i laget och träningarna har sett bra ut trots sommarens turbulens, enligt Hanna Glas.
Nu är det fullt fokus på fotbollen, en bra höststart och sen en bra resa mot ett nytt allsvenskt kontrakt.
– Nu ska vi först och främst ge Kvarnsveden en match. Vi är revanschsugna efter förlusten mot dem i vårmatchen, säger en minst sagt spelsugen, Hanna Glas.
Truppen mot Kvarnsveden:
Tove Enblom, Malin Reuterwall, Hanna Glas, Amanda Kröger, Lisa Lantz, Fanny Hjelm Rönnlund, Nikolina Lundin-Lundström, Selina Henriksson, Maya Hulinder, Rita Chikwelu, Hanna Sandström, Sabrina Henriksson, Elin Bäckström, Annina Wede, Lina Hurtig, Amanda Berglund.
Ett par spelare kan tillkomma efter fredagens träning.

Jerry Lindkvist