Tacksamhet för stödet från Umeå FC

Under måndagskvällen spelade Umeå FC derby mot Piteå IK. Entrén till matchen var gratis och besökarna uppmanades istället att skänka en slant till UIK som fanns på plats med bössor för att samla in pengar.

– Vi i Umeå IK FF är oerhört rörda över de reaktioner vi mött och har fått välkommet stöd från våra supporters, säger UIKs klubbchef Mathias Johansson.

UIKs arbete med att säkra likviditeten för året fortsätter. Kravet på att likviditeten ska vara säkrad för året och att verksamhetens drift ska gå runt på för året genererade medel kvarstår är styrelsens enade åsikt.

UIK möter Linköping den 15:e juli och den 19:e juli är det dags att ta emot KIF Örebro. Dessa matcher är viktiga pusselbitar för likviditeten och vi hoppas på mycket publik, fortsätter Mathias.

Under förra veckan informerade Umeå IK FF kommunen om bakgrunden till den situationen föreningen befinner sig i och det åtgärdsprogram som tagits fram för hur verksamheten kan drivas vidare 2016. Åtgärdsprogrammet innehåller bland annat besparingar och utveckling av verksamheten samt av de samverkansplaner som Umeå FC och Umeå BSKT meddelat intresse för.

Stödet från matchen mellan Umeå FC och Piteå IK är välkommet, men hårt arbete återstår.