UIK går för vinst i SM-finalen

Umeå IK FF:s juniorelittrupp har stått för en minst sagt magisk säsong.

Efter andraplatsen i division II och seriesegern i Svenska Spel F19 Norra ställs man nu inför säsongens största utmaning – SM-finalen mot Rosengård.

– Vi har respekt för motståndet, men tror samtidigt stenhårt på oss själva, säger lagkaptenen Madeleine Norberg.

 

På söndag smäller det på Malmö IP – SM-finalen i Svenska Spel F19 mellan FC Rosengård och Umeå IK FF.

Självklart en häftig upplevelse för en trupp som gått som tåget hela säsongen och som utan några problem besegrade AIK i semifinalen (3-0).

– Det är egentligen helt fantastiskt. Det här blir tredje finalen på fyra år och självklart skulle det vara häftigt om det också blev tredje gången gillt, menar tränaren Andreas Bengtsson.

2012 blev det förlust mot Djurgården i finalen (1-2), 2013 blev det finalförlust mot Kristianstad (0-1) och i fjol åkte UIK-juniorerna ut mot Örebro i kvartsfinal (0-6).

Nu står FC Rosengård för motståndet, ett lag som vann alla hemmamatcher i södra serien och som bara haft en förlust och en oavgjord under hela seriespelet, resten var vinster.

Detta ska ställas mot ett Umeå IK FF som noterade sig för två förluster, en oavgjord och resten vinster i den norra serien.

– Allt talar för en välspelad final mellan två offensiva lag. Vi ser verkligen fram emot matchen med allt vad det innebär i form av nerver och spänning, säger UIK-tränaren.

 

”Vi är också bra”

En annan som ser fram emot matchen med stor tillförsikt är lagkaptenen Madeleine Norberg. I fjol var hon skadad när laget åkte ut mot Örebro i kvarten, därför ser hon extra mycket fram emot söndagens final.

– Visst ska man ha respekt för en klubb som Rosengård, men samtidigt får vi inte överdriva det där. Vi är också bra och det är i sådana här matcher man utvecklas extra mycket, säger Madde.

Som central mittfältare och lagkapen har hon en viktig roll i laget, men hon passar samtidigt på att hylla det kollektiv som ska till att ge Rosengård en rejäl match i finalen.

– Vi är otroligt starka som grupp och vi har alla glatts med de juniorer som fått chansen i a-laget den här säsongen. Nu kommer de att vara med och bidra i den här finalen och det känns jätteroligt, säger UIK-kaptenen och tänker förstås på spelare som Selina Henriksson, Hanna Boubezari, Sarah Mellouk och Amanda Berglund.

– Det är vinst som gäller och hela vårt lag vet som gäller när vi springer in på Malmö IP på söndag, försäkrar Madeleine Norberg.

Det lovar onekligen gott…

Truppen mot Rosengård

Tove Enblom, Elin Ernerstedt, Jessica Sikström, Hanna Boubezari, Selina Henriksson, Sarah Mellouk, Alicia Larsson Wahlberg, Ida Blixt, Wilma Carlsson, Madeleine Norberg, Julia Hellström, Nikolina Lundin Lundström, Jessica Alm, Clara Forsman, Linnea Åberg, Amanda Berglund, Frida Jonsson och Alexandra Sandström.

 

Jerry Lindkvist