Umeå IK FF kör dubbelt i Gothia Cup

I fjol nådde Umeå IK FF:s F 17-lag ända till semifinal i inbjudningsturneringen av  Gothia Cup.

I år har klubben två lag med i den storinternationella turneringen som avgörs i Göteborg med start under måndagen.

– Vi har totalt 29 spelare på plats och ser vi ser fram emot turneringen med stor tillförsikt, säger tränaren Andreas Bengtsson.

I 2015 års upplaga av Gothia Cup finns Umeå IK FF med i två olika åldersgrupper. Dels den så kallade F 17 Tips Elit, allmänt kallad G 17 E, dels F 18 eller som gruppen heter under Gothia Cup, G 18.

För att orka med två tuffa gruppspel och förhoppningsvis även slutspel så har Andreas Bengtsson & Company med sig hela 29 spelare.

– Förutom den ordinarie juniorelittruppen så har vi förstärkt med fem spelare som ska gå NIU på Dragonskolan de närmaste åren och samtidigt spela med oss i UIK, berättar Bengtsson.

– De spelare vi tvingats undvara är Sarah Mellouk och Selina Henriksson som båda är kvar hemma för att spela med a-laget, fortsätter han.

I G 17 E har Umeå IK FF fått sällskap av storklubben Chelsea från England, Eskilstuna United från Sverige och Viborg från Danmark.

UIK spelar sin första match måndag förmiddag då man ställs mot Chelsea, fortsätter mot Eskilstuna på tisdag och danskorna på onsdag.

I G 18 återfinns UIK i en femlagsgrupp med matcher mot Rapid Athene från Norge (måndag), Älvsborgs FF och FC Beirut (tisdag) och Real Socidad Cuauhtemoc från Mexico (onsdag).

– Gothia Cup är otroligt stort och en form av Champions League på juniornivå, konstaterar Andreas Bengtsson.

Umeå IK FF:s juniortrupp åkte iväg med buss i lördags och under söndagen var man framme i Göteborg efter övernattning i Uppsala.

Väl framme i ett soligt Göteborg splittrades truppen i två grupper. Några valde att gå på Ullevi och se det herrallsvenska mötet mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping, medan andra styrde steget till nöjesfältet Liseberg.

I dag startar allvaret för Umeå IK FF och hela Gothia Cup.

 

Jerry Lindkvist