Wilma Carlsson uttagen till F17-landslaget

Umeå IK FF.s Wilma Carlsson är uttagen till F17-landslagets läger i Bosön som pågår den här veckan fram till på söndag.

-Det känns stort, säger 16 åriga Wilma Carlsson.

Lägret på Bosön är en sorts kick off inför Elite Round som börjar i mars. Elite Round är ett EM-kval till sommarens slutspel i Tjeckien. I kvalet spelar Sverige mot Portugal, Island och Spanien och hela kvalgruppen avgörs i Portugal.

-Det vore stort att få representera sitt land. Jag ska göra mitt bästa, sen får vi se hur långt det räcker, säger Wilma.

Wilma går första året på NIU på Dragonskolan. Nyligen var hon tillsammans med sex stycken andra Umeå IK-tjejer på Cup Kommunal och representerade Västerbotten. Övriga tjejer från UIK var Nina Lyxell, Elvira Fjällström, Emelie Jonsson, Mimmi Sellström, Klara Jonsson Kling och Tilde Westman. Det blev två sköna segrar och nu väntar semifinal mot Stockholm den 17 mars.

Wilma har haft strul med en hel del skador som förstörde fjolårssäsongen. Men det vill hon inte helst prata om, hon vill istället se framåt. Hon har varit i full träning i över en månad och tycker att kroppen känns bättre och bättre. Och hon poängterar att det känns väldigt positivt inför säsongen.

-Vi har en väldigt bra stämning i laget. Alla är på samma spår.

Vad är din styrka som fotbollspelare?

-Spelförståelse, säger hon.

Kort före intervjun har hennes favoritspelare Messi och favoritlag Barcelona förlorat med hela 0-4 mot Paris SG i herrarnas Champions League.

-Jag fick nästan en tår i ögat, säger Wilma.

Det märks att fotboll engagerar henne och att hon älskar sporten.

-Fotboll är det bästa som finns. Livet kan inte vara så mycket bättre.

Inför säsongen 2017 och framtiden säger hon:

-Vill utvecklas individuellt och kämpa för en större roll i laget. Samt att VI tillsammans ska ta oss tillbaka till Damallsvenskan. Sen på längre sikt hoppas jag spela i svenska landslaget.

 

FAKTA

Namn: Wilma Carlsson

Ålder: 16 år

Födelseort: Umeå

Tidigare klubbar Furunäs Bullmarks IK (moderklubb) och Sävar IK

Meriter: Flicklandskamper, debut i damallsvenskan, SM-silver Svenska spel F19 2015, Gothia Cup brons 2015, Piteå Summer Games silver 2012 och 2013, Fyra guld och två silver i Umeå Fotbolls Festival.

Följ i sociala medier: wiilmaacarlsson @instagram

Hälsning till fansen: Tack till alla ni som stöttar och tror på oss!

Favoritspelare: Messi och Marta

Favoritlag: Barcelona

 

Valentin Anundsson