Delad poäng på Skytteholm

Det blev för andra helgen i rad ett oavgjort resultat för UIK.s allsvenska damer. En ganska chansfattig match i första halvlek öppnade sedan upp sig en del i andra där UIK hade flera bra stunder och hade läge att kunna spräcka målnollan.

– Vi gör återigen en ganska stabil insats och försvarar oss väldigt bra och håller nollan. Så det känns bra och där verkar vi ha hittat något nu efter sommaren. Ju längre matchen lider så tycker jag att vi tar över mer och mer bollinnehav även om vi inte lyckas skapa tillräckligt utifrån det tryck vi har på dem. Så där är vi för oskarpa ännu och därför vinner vi inte matchen, säger UIK-tränaren Samuel Fagerholm till VK.

Matchen slutade 0-0. Återigen gjorde målvakten Agnes Granberg en stabil insats mellan stolparna.

– Jag tycker att vi ska vara nöjda med den insats vi går in med. Vi krigar på och har perioder när vi spelar riktigt bra. Så det känns lite surt att vi inte får in en boll. Vi hade några som var riktigt nära, säger Agnes Granberg till VK.

Härnäst väntar en FRI ENTRÉ-match på söndag 28/8 kl 13.00 mot Hammarby IF! Förutom en bra fotbollsmatch så blir det en rad kul händelser som sker på arenaområdet på Umeå energi arena. Vi slår upp portarna kl 12.00.

50-50-lotteriet, knattematch i halvtid, prickskytte, utmärkelser, tävlingar & quiz i din mobil, autografskrivning, gott käk och fika.

Varmt välkomna!

Foto: Anders Andersson

Umeå IK FF