Inför Umeå IK High Performance Conference

Hej Annika Kukkonen och varmt välkommen till Umeå IK High Performance Conference den 5e februari!

Vi närmar oss sista anmälningsdag för vår konferens där vi vill stärka damfotbollen och berika varandras verksamheter med ny och delad kunskap, vad var det som fick dig att skicka in en anmälan?

-Först och främst härligt engagemang av dig Andreas och UIK! Det är alldeles för sällan det finns möjlighet här uppe i Norr att träffas och byta erfarenheter. Innehållet hade kunnat vara vad som helst inom fotbollen så hade jag varit intresserad av konferensen ändå, och kanske därför var vi i Sunnanå bland som första som anmälde oss. Jag ser fram emot intressanta diskussioner med kunniga medarbetare och en hel del ny inspiration.

Tack så mycket får vi säga, vi hoppas att det här bara är den första i raden av mötesplatser vi kan anordna. Du har ju varit iväg och besökt andra verksamheter tidigare så vad hoppas du att få ut av årets konferens?

-Jag besökte Chelsea FC i höstas och en av sakerna jag fastnade för var deras sätt att ta hänsyn till menstruationscykeln. Ett ämne som fortfarande är lite tabu-aktigt och kräver mer uppmärksamhet. Som före detta elitspelare upplever jag att där finns det massor att utveckla och under min karriär var snacket om mens obefintligt. Dagens första föreläsning och samtal med Lisbeth Wikström-Frisén ser jag fram emot!

Vad kul, Lisbeth var också den första gästföreläsaren vi lyckades göra klart med och ett självklart val då hennes forskning om menstruationscykeln och träning är så viktig. Programmet är fyllt av flera intressanta gästföreläsare och tid till diskussion och reflektion mellan oss deltagare så vi tror på en toppendag. Men vad skulle du säga till ledare som inte har anmält sig än och fortfarande funderar?

-Kom och nätverka! Education isn´t something you can finish.

Härliga slutord! Tack Annika för att du svarade på några frågor och vi ser fram emot att träffa dig och övriga deltagare på Umeå IK High Performance Conference!

Till dig som läser, är du själv ledare i F17, F19, Div. 1, Elitettan eller OBOS Damallsvenskan så missa inte möjligheten att anmäla dig. Anmälan och deltagande på konferensen är gratis tack vare våra samarbetspartners Idrottshögskolan vid Umeå Universitet och Projekt Semiprofessionell Fotboll. Anmäl dig redan nu genom att maila till kansli@umeaik.se.  Programmet hittar du här och i tidigare nyhet om konferensen kan du läsa mer om våra gästföreläsare för dagen.

Foto på Annika Kukkonen: Sunnanå SK

%d bloggare gillar detta: