Andra raka segern

Ett snyggt mål redan i den andra spelminuten. Mer blev det inte trots ett antal bra chanser.

– Vi borde ha gjort några fler mål men det räckte ju och vi tar tre poäng, säger enda målskytten Alva Eriksson

Det var två gamla storheter som möttes i kylan på Umeå Energi arena Sol på fredagskvällen. Sunnanå, Svenska mästare ett par gånger på 80-talet och Umeå IK, 00-talets storheter.

Det var ingen tvekan om vilket lag som vunnit i premiäromgången, vilket lag som hade självförtroende och vilka som satsade framåt.

–  Vi kan bättre och jag tycker att vi ska göra fler mål men vi håller nollan och vi vinner så jag är nöjd så här långt, säger hemmatränaren Edvin Erfanian.

UIK kan inte klaga på starten i seriespelet. Seger borta med 4-0 mot seriefavoriten Malmö FF och nu 1-0 mot Sunnanå, Två segrar och inget insläppt mål är något som verkligen gläder Edvin Erfanian.

– Jag ser hellre att vi håller nollan och vinner än att vi gör en massa mål och vinner knappt. Förklarar han.

Nu var det inte så att UIK egentligen var pressat mer än någon enstaka gång under hela matchen men man fick heller inte ut så mycket av sitt stora bollinnehav.

– Vi hade mycket boll men vi slarvade också en hel del med passningarna. Fast jag tycker ändå att vi borde ha gjort fler mål, säger segerskytten Alva Eriksson.

Hon är ingen van målskytt. I bästa fall blir det nått enstaka per år.

– Men det var dags nu. Jag klev fram och drog till. Försökte bara få den på mål och det gick ju, skrattar Alva. Det var skönt att se att den gick in.

Alva är en av många nya i årets upplaga av UIK, en rutinerad spelare med flera säsongen i Elitettan med Sundsvall.

– Vi kan bättre än så här men det var riktigt kallt och vi vinner, fortsätter Alva Eriksson innan hon skyndar in i värmen.

Segern var som sagt helt ohotad även om spelet lämnar en del övrigt att önska i vissa lägen. En annan nykomling som visade fina takter var Makenzie Langdok. Amerikanskan var den här kylslagna kvällen en av planens absolut främsta  aktörer. En annan som förtjänar extra beröm är inhopparen Alma Nygren. En nykomling med massor av rutin från både damallsvenskan och Elitettan.

Nu väntar en annan nykomling, Örebro SK, i nästa omgång hemma om en vecka.

Kan det bli ännu en seger då? UIK:s start är hur som helst bästa tänkbara.

Text: GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF