Avancemang till OBOS damallsvenskan efter imponerande seger

Nu är det klart. Umeå IK spelar i OBOS damallsvenskan 2020 efter gårdagens seger mot toppkonkurrenten IK Uppsala.

Förutsättningarna var enkla. Vid vinst samtidigt som Hammarby tog poäng mot AIK skulle det vara klart. UIK tog kommandot direkt och gjorde 1-0 genom Sanna Kullberg. Man hade ett stort spelövertag och en tät defensiv och bra kontroll på matchen. Med 20 minuter kvar avgjorde Fanny Hjelm matchen med en stark prestation som avslutades med ett bra skott. Efter slutsignalen blev det en timmes väntan på slutresultaten från Hammarby IP och med Bajens 2-1 seger var alltså avancemanget klart och vild glädje utbröt.

Robert Bergström om matchen:

– Vi har en välfungerande matchplan som tjejerna utför på ett mycket bra sätt. Vårt försvarsspel är väldigt stabilt och vi neutraliserar Uppsalas anfallsspel på ett väldigt bra sätt. Vi presterar på en väldigt stabil nivå i en på förhand svår bortamatch mot en toppkonkurrent. Hatten av för tjejerna som har jobbat oerhört hårt genom hela året.

Två omgångar återstår i Elitettan och på söndag är det sista hemmamatchen för säsongen då Borgeby kommer på besök. Avspark redan kl 12.00!
På den matchen kommer det bli FRI ENTRÉ! Mer om matchen och arrangemanget, bl.a. ska ju bil-lotteriet avgöras, det kan ni läsa om under kommande vecka.

 

%d bloggare gillar detta: