Daniel Doverlind ny tränare i Umeå IK FF

Det blir Daniel Doverlind, assisterande tränare i Umeå FC, som blir ny huvudtränare i Umeå IK FF.

Redan under måndagen kör han sin första träning med sitt nya lag.

– Ett intressant och spännande uppdrag, samt en härlig utmaning att hjälpa UIK mot ett nytt allsvenskt kontrakt, säger Doverlind.

 

Nu är det klart att det blir Daniel Doverlind som tar över rollen som huvudtränare och detta redan från och med idag.

– Jag vet att det varit lite turbulent i truppen, men nu hoppas jag vi kan se framåt och framförallt hitta glädjen igen. Jag ser det som att laget ska få en nystart och där vi har precis allt att vinna i jakten på ett fortsatt allsvenskt kontrakt, säger UIK:s nya huvudtränare.

 

Från Blekinge

Daniel Doverlind är 34 år och kommer från Karlshamn i Blekinge. Under sin aktiva tid spelade han som högst i division III, men de senaste sex-sju åren har han lagt allt fokus på tränarskapet.

Till Umeå kom han tillsammans med sin sambo 2013 och där han på en gång hamnade i Umeå FC:s organisation. Där har han haft ett antal olika roller, inte minst på ungdomssidan.

Den här säsongen är hans andra som assisterande tränare i UFC:s a-lag, men där han nu, med omedelbar verkan, lämnar detta uppdrag för att bli huvudtränare i Umeå IK FF.

Till vardags jobbar han inom Tingsrättens administration.

Det är ingen tvekan att Daniel Doverlind ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Jag har följt UIK från sidan och känner att det ska bli jätteroligt att få jobba med detta gäng av unga och ambitiösa spelare. Först och främst ska vi sätta en grund för hur vi ska jobba tillsammans i höst och sen gäller det första och främst att säkra det allsvenska kontraktet, konstaterar Daniel Doverlind.

 

Match mot Piteå

Den nya UIK-tränaren får en ypperlig chans att se sina nya spelare i action nästa lördag då laget möter seriekollegan Piteå i en träningsmatch i Älvsbyn.

Umeå IK FF:s kanslichef Maria Viksten är mycket nöjd med att tränarfrågan är löst.

– Daniel Doverlind är ett jättespännande tränarnamn och han passar perfekt in i rollen att matcha vårt unga lag. Nu ska han dessutom vara med och sätta ihop övriga namn i det ledarteam som ska jobba med vårt allsvenska lag under höstspelet.

Umeå IK FF möter Kvarnsveden hemma på Umeå Energi Arena Sol i den allsvenska höstpremiären söndag den 27 augusti.

Umeå IK FF