Efter utvisningen föll laget samman

I en timme såg det helt okej ut. Sedan fick Umeå IK en spelare utvisad och laget föll mer eller mindre samman och förlorade till sist med 0-4.

– Vi hade behövt ett mål i slutet av första eller början av den andra halvleken. När vi inte fick det och Kristianstad sedan gjorde 2-0, jag då var matchen körd, menade UIK-tränaren Robert Bergström.

Topplaget Kristianstad kunde visserligen ta ledningen med 1-0 efter en dryg kvar.

Målet föregicks av en missad passning från hemmalagets backlinje och gav Kristianstad chansen att ställa om snabbt. Något som laget gjorde väldigt bra, inte bara vid det tillfället utan ytterligare ett antal gånger under matchen.
UIK höll dock jämna steg. Laget kunde också ha fått en straff i slutet av den första halvleken när en liggande Kristianstadsspelare stoppade bollen med handen.
Någon straff blev det ändå inte och inte blev det någon kvittering i början av den andra halvleken när i paus inbytta Monica Jusu Bah fick två lägen.
Bara några minuter senare rev hemmalagets mittback Sanna Kullberg ned en motståndare och domaren visade det röda kortet.
Den efterföljande frisparken resulterade visserligen inte men Kristianstad tog nu över helt och två snabba mål efter fina löpningar av Kristianstads Hailie Mace stängde matchen helt.

– De vinner helt rättvist, sa rutinerade Lisa Dahlkvist och konstaterade att hennes lag inte hade någon chans sedan de drabbats av utvisningen.

Lisa betonade också också att Kristianstad är ett mycket bra lag som gav hennes UIK stora problem att spela sig ut flera situationer.
Förlusten betyder att UIK nu ligger under nedflyttningsstrecket.

– Man ska komma ihåg att vi spelat mot seriens fyra topplag de senaste fyra omgångarna, påpekade tränaren Robert Bergström som nu ger spelarna några dagar ledigt under det stundande landslagsuppehållet.
– Vi samlas och går igenom matchen på tisdag sedan får spelarna ledigt några dagar även om de naturligtvis måste hålla igång med individuell träning.

Det återstår tre matcher. Matcher där UIK måste ta fler poäng än minst ett av lagen Piteå, Djurgården eller Eskilstuna för att hålla sig kvar i damallsvenskan.

– Det är tur att det är så tätt mellan flera lag. Jag tror att vi fixar det här, slutade Lisa Dahlkvist och fick ett lycka till av gamla lagkompisen Johanna Rasmussen som numera ingår i Kristianstads ledarstab.

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF