Elin Nilsson klar för UIK

Elin Nilsson, 22 år, från Assi IF, blir UIK:s första nyförvärv. Hon stod för en stark säsong i sensationslaget från Norrbotten med sex mål och lika många assist från sin yttermittfältsposition.

Tränare Robert Bergström om Elin Nilsson:

– Jag är väldigt nöjd med att Elin ansluter. Hon passar väldigt väl in i vad vi söker för spelartyp och position och hon kompletterar vår spelartrupp med egenskaper som vi inte har idag. Utöver detta är det en spelare som har en bra ålder och en karaktär som jag tror kommer att göra oss bättre.

Välkommen till Umeå IK, Elin! Hur känns det här? 

-Tack! Jag känner mig laddad, redo och förväntansfull för att ta fortsatta kliv i min utveckling. Tillsammans med laget vill jag jobba hårt för att prestera ett bra resultat och inte minst en bra fotboll att titta på.

Berätta om dig själv.

Jag är 22 år, kommer från Luleå och har det gångna året spelat min första säsong i Elitettan med ASSI IF i Kalix.

Hur ser du på kommande säsong?

Jag ser fram emot de nya utmaningarna med ett nytt lag och en ny stad inför säsongen 2018.

Elin avslutar sina studier i Luleå och ansluter till Umeå IK i månadsskiftet januari-februari.