Fem mål av skyttedrottningen

Umeå IK:s toppforward Henna-Riikka Honkanen ledde skytteligan redan före matchen.
Mot IFK Norrköping gjorde hon ytterligare fem mål när UIK vann med förkrossande 7-1.- Vi har talat om att vara effektiva och i dag var Henna-Riikka verkligen det precis som laget i övrigt, berömde tränaren Samuel Fagerholm.

UIK satte tonen tidigt i matchen. Redan i den sjätte minuten rann Monica Jusu Bah igenom och rullade kallt in 0-1.
Ett betydelsefullt mål eftersom det var Monica Jusu Bahs första för säsongen.
Vindsnabba Monica Jusu Bah hade ett liknande läge en stund senare. Resultatet såg också ut att bli detsamma men den här gången tog bollen i stolpen istället för att rulla in i nät.
Innan den stolpträffen hade matchens huvudfigur, Henna-Riikka Honkanen redan hunnit med att utöka UIK:s ledning till 0-2.
Det skulle dessutom komma mer. Mycket mer till och med.

Henna-Riikka skulle göra ytterligare fyra mål och totalt gå upp på tretton och därmed också kraftigt utöka sin ledning i skytteligan.
Med en ledning på 5-0 i paus kunde UIK lugnt och planerat genomföra fem byten under den andra halvleken. Byten som gjorde att viktiga startspelare som Sarah Mellouk och Lisa Dahlqvist fick lämna plats åt andra.

– Jag är nöjd med mycket av vårt spel i dag. Våra djupledslöpningar hotade verkligen och vi var kreativa och skapade chanser hela tiden, fortsatte Samuel Fagerholm.

Nykomlingen IFK Norrköping, som innan den här matchen varit mycket täta bakåt, straffades nu gång på gång av UIK:s varierande spel där djupledslöpningarna  då och då byttes mot korta instick  och inbrytningar från kanterna.
Ett spel som ofta slutade med att bollen hamnade hos Henne-Riikka Honkanen och därefter i mål. Förutom sina egna fem mål låg Henna-Riikka bakom ytterligare ett antal chanser och stod också för framspelningen till Lisa Björks mål.

Lisa Björks mål.
– Det var extra viktigt att Monica Jusu Bah och Lisa Björk fick bryta en tids måltorka. Sedan är det naturligtvis skönt med en spelare som Henna-Riikka som gör fem mål, medgav Samuel Fagerholm.

För UIK väntar målsnåla Älvsjö på hemmaplan den 3 juli innan det är dags för två bortamatcher, Borgeby och Lidköping innan det är dags för sommarvila.

– Målet är att ta tre trepoängare och sedan få lite vila inför hösten, slutade Samuel Fagerholm.