Finska stjärnskottet Cecilia Ek klar för UIK

Cecilia Ek från Finland och senast i PK-35 Vantaa i finska högstaligan ansluter till Umeå och Umeå IK. Cecilia som är mittfältare född 2005 har gjort många ungdomslandskamper och är idag lagkapten i finska F19-landslaget.

Välkommen till Umeå IK, Cecilia Ek! 

-Tack! Det känns bra. Jag ser Umeå IK som ett bra nästa steg för min utveckling som fotbollsspelare.


Foto: @jarimaensivu33

Berätta kort om dig själv och din fotbollskarriär så här långt:

-Jag började spela fotboll när jag var fyra år. Som barn har jag faktiskt spelat i sex år i Sverige (bott i Örnsköldsvik). 2016 flyttade jag och min familj tillbaka till Finland och där spelade jag i JyPK. Efter JyPK spelade jag i Helsinki Football Academy Märsky och förra säsongen i finska högstaligan för PK-35 Vantaa.

Vad betyder fotbollen för dig?

-Fotbollen är väldigt viktig för mig och jag har sedan lång tid tillbaka velat bli fotbollsspelare. Jag har jobbat målmedvetet mot det och kommer att fortsätta göra det också i framtiden. Framtiden får sedan visa hur långt jag når.

Vilka egenskaper har du som fotbollsspelare?

-Jag har bra spelförståelse och mina tekniska färdigheter är bra. Jag jobbar hårt på planen för att hjälpa laget.

Vad är din bild av Umeå IK?

-Jag har fått en väldigt bra bild av Umeå IK. Umeå IK:s mål är att i framtiden ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan och det är något som jag vill vara med om att förverkliga.

Vad ser du mest framemot nästa säsong?

-Jag ser framemot att vi ska spela en bra fotboll och och prestera en stabil och bra säsong. Personligen har jag goda möjligheter att utveckla mitt spel i miljön i UIK.

Återigen, Välkommen Cecilia! Klubben ser framemot att få vara med och bidra till din utveckling.

Frågor Jörgen Crovin Sportchef 070-610 22 55


Foto @kalevih17

Umeå IK FF