Kryss mot Piteå

Träningsmatchen på bortaplan mot seriekollegan Piteå IF slutade under lördagen 1-1. Piteå gjorde ledningsmålet på hörna i 35.e minuten. Josefin Johansson var sist på bollen. UIK.s skyttedrottning från fjolårssäsongen Henna Honkanen satte kvitteringen snyggt upp i krysset i minut 60 efter fint förarbete av Lisa Björk. Matchen spelades 3 x 30 minuter och hela 17 st UIK-spelare fick speltid. Nya Zeeländska målvakten Erin Nayler gjorde sin första match i UIK-tröjan.

-Det är skönt att få första riktiga träningsmatchen mot ett damallsvenskt motstånd, det gav en lite bättre bild. Det var intressant att känna på för det finns ett visst tempo och en fysisk närvaro som är ganska tuff. Vi växte in i det i den andra perioden och i tredje dominerar vi. Vi lyckas inte skapa jättemånga lägen, men ändå tillräckligt för att göra ett till mål, säger huvudtränaren Samuel Fagerholm.

Nästa träningsmatch för UIK är hemma mot Sundsvall lördag 12/2 i Thoren Arena.