Läget i A-laget

I måndags återsamlades A-laget för gemensam träning igen och det var glada miner och full uppslutning. 24 spelare deltog i den vanliga träningen och några spelare genomförde sin rehab och träffade medicinska teamet.

Alla lagets ledare- och spelare är korttidspermitterade vilket har medfört en del justeringar i träningsupplägget. Först och främst var man lediga i drygt två veckor i samband med påsken och därefter har man tagit bort några träningspass och lämnat över ett större ansvar på spelarna.

Enligt de restriktioner som nu råder är det inte tillåtet med träningsmatcher och det är oklart när det beslutet kommer att ändras. Tältet som pryder Umeå energi Arena står kvar trots att vårsolen tittar fram mer frekvent. Arbetsledaren som ska leda arbetet med att ta ner tältet är kvar i Polen och det är oklart när han kan resa in i landet igen.

Seriespelet är planerat att starta den 31 maj och ska med det upplägget innehålla samtliga 22 omgångar, men där man fördelar ut de sju första omgångarna under säsongen. Om man kommer igång på utsatt datum och om det är med eller utan publik återstår att se.

Klubben står, precis som de flesta andra idrottsklubbar, inför en stor ekonomisk utmaning och vi vill rikta ett stort tack till alla er som stöttar oss i vår kampanj och är en medkämpe.

Ha en trevlig helg och ta hand om er därute.

%d bloggare gillar detta: