Lisa Dahlkvist fortsätter med Umeå IK FF

Lisa Dahlkvist, en av de mest framträdande spelarna i Umeå IK FF säsongen 2020, fortsätter och kommer säsongen 2021 att ingå i klubbens trupp i Elitettan.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om att Lisa Dahlkvist fortsätter:

– Lisas karaktär och fotbollsfärdigheter kombinerat med hennes ledaregenskaper gör henne till en av de mest betydelsefulla spelarna inför nästa säsong och hon är en viktig pusselbit för att ta oss tillbaka till OBOS Damallsvenskan. Eftersom Lisa är så noggrann med nivån på det som ska göras så kommer hon vara starkt bidragande till att gruppen hittar ett sätt att komma samman för att bli bättre varje dag.

Lisa Dahlkvist om sin framtid i UIK:

– Det känns inspirerande att fortsätta utveckla UIK utifrån det spel vi visade upp under den gångna säsongen. Jag hoppas fortsättningsvis vara en viktig del i UIK och bidra med min erfarenhet. Med nya tränaren Samuel är vi snart tillbaka i OBOS Damallsvenskan och jag har stor tillit till hans ledaregenskaper och på det sätt han vill utveckla UIK.

 

Kort om Lisa Dahlkvist:

Lisa, med moderklubb Adolfsbergs IK i Örebro, kom till UIK första gången redan 2006 som talangfull 18-åring från KIF Örebro. Då hade hon med sig erfarenheter från U17-, U19- och U23-landslagen. 2008 tog hon plats i A-landslaget och har sedan dess hunnit med 134 A-landskamper. Lisa lämnade UIK inför säsongen 2010 för spel i Kopparbergs Göteborg FC och har efter Göteborgstiden även spelat med Tyresö FF, Avaldsnes IL i Norge, Paris Saint-Germain i Frankrike, KIF Örebro och Eskilstuna United DFF.

I januari i år anslöt Lisa till Umeå IK FF och har varit en våra mest framträdande spelare den här säsongen i OBOS Damallsvenskan. Lisa har också UEFA B tränarutbildning samt erfarenhet som ungdoms- och juniortränare.

 

 

Umeå IK FF