Matchrapport Holmalund/Alingsås-Umeå IK

Det blev mållöst och delad pott i bortamatchen mot Holmalund, när UIK inte fick in bollen trots stort bollinnehav och flertalet högoktaniga målchanser.

Matchen började lite trevande på den något ojämna naturgräsplanen, men efter en kvart tog UIK över och spelade en bra fotboll. Den andra halvleken påminner mycket om den första, men med ett lite mer forcerat anfallsspel allt eftersom matchen led. Holmalund/Alingsås var inte ofarliga i sina kontringar och fasta situationer då man vid ett tillfälle träffade ribban.

Tränare Robert Bergström:
– Utifrån förutsättningarna med en svårspelad gräsplan så kommer vi in i det ganska fort och har ju lägen för att vinna matchen. Lite bättre skärpa och kvalité på genombrottspassningarna så hade vi dessutom skapat ännu mer framåt. Vi hade ändrat lite i våra utgångspositioner och det fungerade bra då vi ofta fick Selina (Henriksson) och Wilma (Öhman) rättvänd i innerzon framför deras backlinje, men som sagt, det handlar om att göra mål och där är vi inte tillräckligt kompetenta för tillfället.

Laget från start:

Tove Enblom

Johanna Nyman
Emma Kullberg
Sara Nordin (ut 62)
Nikolina Lundin Lundström (ut 81)

Selina Henriksson
Madeleine Norberg
Fanny Hjelm
Wilma Öhman

Annina Wede
Zabibu Nduwimana (ut 75)

Avbytare:
Agnes Granberg
Heléne Schjelderup (62)
Sabrina Henriksson (75)
Maya Hulinder (81)
Elin Kristiansson

Umeå IK FF