Sanna Kullberg förlänger med UIK

Ytterligare en viktig pusselbit i Umeå IK FF:s lagbygge för OBOS Damallsvenskan har fallit på plats när mittbacksstrategen Sanna Kullberg nu har skrivit på för ytterligare två år i föreningen. Umeå-födda Sanna har IFK Umeå som moderförening och kom till UIK inför säsongen 2017. Däremellan har hon spelat i Mariehems SK, Umeå Södra FF och Team TG. Sanna pluggar vid Umeå universitet och blir till nästa sommar färdigutbildad lärare årskurs 4-6.

Huvudtränare Robert Bergström om att Sanna Kullberg blir kvar i UIK:

– Jag är glad att Sanna stannar i klubben efter en imponerande säsong och hon har fina kvalitéer som jag är säker på kommer att räcka långt även i OBOS Damallsvenskan.

5 frågor till Sanna:

Grattis Sanna till seriesegern i Elitettan! Vad betyder den framgången för dig?

-Tack så mycket! Den här seriesegern betyder otroligt mycket för mig. Jag har tillsammans med mina lagkamrater kämpat väldigt hårt för den här framgången. Vi har lagt ner vår tid, kropp och själ för fotbollen och att lyckas med både serieseger och att ta en plats i damallsvenskan gör mig väldigt stolt!

Med dina kvalitéer är du attraktiv även för andra klubbar, varför väljer du att stanna kvar i UIK?

-Det här var min tredje säsong med UIK och jag har varit med på en otroligt utvecklande resa mot damallsvenskan. Jag trivs väldigt bra med allt i klubben, styrelsen, tränarstaben och lagkamraterna, och det känns som att vi har skapat en god grund att bygga vidare på. Det är en klubb jag tror på och som jag ser fram emot att få fortsätta representera.

Vad hoppas du kunna bidra med i OBOS Damallsvenskan och vilka är dina främsta styrkor som fotbollsspelare?

-Jag hoppas bidra med en trygg och stabil känsla i försvarsspelet samt ett högt tempo och bra passningsspel i offensiven. Mina styrkor är framförallt min snabbhet och styrka och jag hoppas kunna ta fram de egenskaperna på ett framgångsrikt sätt även i damallsvenskan.

Vilka förväntningar har du på premiäråret? 

-Det ska bli otroligt spännande. Samtidigt förväntar jag mig en tuff säsong som kommer att kräva att vi höjer oss minst en nivå till på alla fronter. Det blir en utmaning som jag ser fram emot att tackla.

Om du tittar på litet längre sikt, vilka mål har du med ditt fotbollsspelande?

-Jag har precis uppnått mitt första långsiktiga mål, att spela i damallsvenskan. Min nya målsättning handlar om att göra en bra säsong nästa år och sen klättra vidare mot högre mål.

 

Umeå IK FF