Seger i den svåra bortamatchen mot Asarum

Precis före avspark började regnet att sippra ner över Asarums IP och fortsatte av och till under hela matchen. Matchen spelades på en någorlunda naturgräsplan och med en avsparkstid kl 18.00 var det lite annorlunda förutsättningar för Umeå IK som varit på resande fot hela dagen.

UIK startade dock matchen på ett övertygande sätt och i ett högt tempo där man skapade ett rejält tryck direkt och vaskade också fram några bra målchanser. Lova Lundin spräckte målnollan efter ett fint anfall på högersidan, men målet dömdes tveksamt bort efter offside. 0-1 skulle dock komma i mitten av den första halvleken när Johanna Nyman frispelar Annina Wede som i samarbete med Lova Lundin ger UIK ledningsmålet. Istället för 0-2 så kvitterar hemmalaget med ett överlångt inlägg som går i en båge över Agnes Granberg i målet.

UIK övertog ledningen redan i den 55.e minuten då firma Lundin/Wede samarbetar igen, men denna gång med Lova Lundin som exekutör. UIK kostade sedan på sig att skjuta en straff i stolpen genom Fanny Hjelm, men höll ut och vann matchen rättvist. Umeå IK är nu det formstarkaste laget i serien med 13 poäng på fem senaste matcherna.

Stefan Ekstrand, Asarums tränare, efter matchen:

-Umeå är ett av seriens bästa offensiva lag med mycket bra passningsspel. Vi fick inget grepp om Umeåspelarna i första halvlek och hade heller ingen kvalité i egna spelet. Med flyt hade vi ändå 1-1 i halvtid. I andra halvlek var vi bättre med och kom in i bra press bitvis, men Umep var ändå lite säkrare i passningsspelet och kunde sätta avgörandet.

Robert Bergström tränare Umeå IK:

-Vi gör en bra första halvlek och sedan tvingas vi försvara ledningen i slutet av matchen när vi inte lyckas göra det definitiva avgörandet. Laget visar sig från flera positiva sidor, både hur vi spelar fotboll, men också hur vi agerar på slutet med en uddamålsledning.