Seger i Uppsala

Under söndagen spelade UIK den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. För motståndet stod seriekollegan IK Uppsala.

En match där UIK totalt sett var bättre och vann rättvist med 2-0. Sofia Määttää kunde i en kontring behärskat sätta egen retur i mål bakom Uppsalas keeper. I andra halvlek satte sen Stina Andersson det andra målet med ett skott i straffområdet som satt vid den högra stolpen. Både Linnea Westbom och Sofia Määttä var nära att utöka ledningen i slutet.

Izabelle Bardosen förtjänar beröm efter en stabil insats och hållen nolla. Vi noterar även att Makenzie Langdok spelade hela andra halvlek, hennes första 45 min i UIK-tröjan.

UIK slutade därmed på andra plats i gruppen bakom Piteå IF. Totalt sett ett väldigt fint gruppspel av UIK. Nu väntar träningsmatcher mot Team TG och Sundsvall DFF innan seriespelet i Elitettan inleds i mitten av april.