Seger mot BP

Allsvenska BP stod för motståndet i Svenska Cupens första gruppspelsmatch som spelades under lördagen. Hemma på Umeå energi arena Sol tittade härligt nog solen fram och det blev en tight och spännande match från ”start till mål”.

UIK tog ledningen efter en kvart när Alexandra Sandström satte bollen i mål efter fint inspel från högerkanten av Alma Nygren. 1-0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek fick BP en straff i minut 55 som kyligt sattes i mål av gästernas Alice Ahlberg.

Med ca kvarten kvar kom det som skulle bli det matchavgörande målet. Inhopparen Inez Amcoff kunde med en fin bollträff skjuta bollen i mål längs marken och nära stolproten till höger om målvakten Hanna Skogsfors. BP skapade därefter ett par lägen men UIK stod emot och vann glädjande nog mot ett bra motstånd.

UIK spelade matchen igenom med stort mod och överlag ett bra press-spel. En riktig härlig inställning ända in mot slutsignalen låg bakom en fin skalp. UIK.s fjärde raka seger 2024, inklusive dem tre träningsmatcherna helgerna innan.

Nästa match väntar på lördag då det blir nytt allsvenskt tufft motstånd. Norrländska kollegan Piteå IF besöker Umeå med avspark kl 14.00.