Stark första halvlek gav klar seger

Efter lite trevande spel de första minuterna tog UIK tag i taktpinnen och besegrade seriekollegan BP med klara 4-1.
– Vi blev lite passiva i den andra halvleken men jag tycker ändå att vi vinner klart och är glad över att vi verkligen fick jobba för segern i dag, säger UIK-tränaren Samuel Fagerholm.

Inledningsvis agerade UIK lite passivt men det sista halvtimmen av den första halvleken var om inte bländande så i alla fall väldigt bra.
Så bra att ledningen i paus borde ha varit betydligt större än de 2-0 som nu visades på resultattavlan.
BP hade förvisso också en bra målchans före paus men det ska jämföras med UIK:s sju-åtta bra chanser.
Efter en rad sumpade chanser kunde i alla fall Sarah Mellouk styra in bollen i nät från nära håll efter ett bra inspel av Lisa Björk.
Alla trodde sedan att det var Lisa Björk som några minuter senare gjorde 2-0 för hemmalaget.
Efter en extra koll kunde dock konstateras att bollen gick i mål via nyförvärvet på högerbacken Anni Miettunen.
Efter paus blev spelet jämnare. UIK spelade inte lika kvickt och rörligt som före paus samtidigt som BP kröp närmare och började vinna närkamper.

– Vi tog lite för lång tid på oss med bollen många gånger och motståndarna fick fast oss  på ett sätt som vi inte vill, menade Samuel Fagerholm.

BP kunde också göra 2-1 och därmed sätta press på hemmalaget. Det dröjde dock bara ett par minuter innan UIK:s verkliga måltjuv Henna-Riikka Honkanen utökade hemmaledningen till 3-1.
I slutet av matchen fastställde sedan Henna-Riikka Honkanen slutresultatet till 4-1, snyggt framspelad av nyförvärvet Katariina Kosola.

– Det är alltid kul att göra mål, säger Henna-Riikka Honkanen som med sina två fullträffar nu gjort fem mål i vårens två cupmatcher.
Något löfte om många mål i damallsvenskan vill hon heller inte ge.
– Jag gillar inte att sätta upp sådana mål. Fast visst vill jag göra mål. Vi får se hur många det blir, slutar Henna-Riikka.

Kommande helg avslutas gruppspelet i cupen då UIK möter Hammarby på bortaplan. Seger där och laget är klart för semifinal i cupen.

Text: GUNNAR JOHNSSON