Tilde Westman avslutar sin fotbollskarriär

Tilde Westman väljer att avsluta sin fotbollskarriär. Efter olika typer av skador har hon nu tagit det tråkiga beslutet att lägga skorna på hyllan.

Tilde med stor erfarenhet av spel i UIK-tröjan kom till klubben redan som trettonåring och gjorde damallsvensk debut redan som 15-åring säsongen 2015. Hon har en fotbollsbakgrund i Stöcke och Umeå Södra FF. Efter några skadefyllda säsonger så fick hon äntligen vara skadefri 2020 då hon spelade i F19 och därefter blev det en plats i A-laget under 2021. Inför säsongen 2022 ville Tilde testa sina vingar i annan miljö och det blev därför spel i Sundsvall DFF i Elitettan. Under 2023 återkom Tilde till UIK och var en viktig pjäs under hela säsongen med sina 26 startade matcher. Totalt har Tilde gjort 53 matcher i UIK.s A-lag.

Nu kommer dock det tråkiga beskedet från Tilde. En ny skada under nuvarande försäsong har gjort att detta beslut växt fram och känns rätt.

-Jag vill verkligen tacka för alla fina år i klubben och ett extra stort tack till alla fina personer jag fått äran att spela med under åren, hälsar Tilde.

Klubben respekterar Tildes beslut även om det är riktigt tråkigt. Tilde är en fantastisk person både på och utanför planen. En riktig UIK-are som burit tröjan med kärlek och stolthet. Tack för tiden i UIK, Tilde!

Umeå IK FF