UIK hämtar upp underläge till poäng

Det blev en händelserik match mellan Umeå IK och Assi. Matchen slutar 3-3 efter mål av Annina Wede, Wilma Öhman och Sanna Kullberg.

Assi gjorde 1-0 i inledningen av matchen efter skott från distans. UIK repade mod och skapade några bra lägen och ropade också på straff när Elin Bäckström blir fälld i straffområdet, men ingen åtgärd. Precis innan pausvilan utökar gästerna sin ledning när ett inspel går igenom straffområdet. I paus kommer Madeleine Norberg in i matchen och vinner bollen på mittplan redan efter några minuter. Hon hittar ut till Lova Lundin som serverar Annina Wede som gör 1-2. UIK dominerar händelserna på planen under inledningen av den andra halvleken, men mitt i den perioden prickskjuter Assi in 1-3. UIK skulle dock komma igen och gör 2-3 med 20 minuter kvar när inbytte Wilma Öhman placerar in reduceringen och med 10 minuter kvar kommer kvitteringen genom Sanna Kullberg som dundrar in en frispark.

Robert Bergström om matchen:

– Tjejerna visar stark moral som kommer tillbaka från två tvåmålsunderlägen och är väl värda minst en poäng. Jag är inte nöjd med vissa försvarssekvenser, b.la i samband med deras mål. Den största skillnaden på första och andra halvleken är att vi vinner fler dueller och hotar betydligt mer i djupled.